Συχνές Ερωτήσεις

› Μεταφέρετε ασθενείς με Κορωνοϊό;

Ναι. Η μεταφορά ασθενών με COVID-19 συνήθως είναι εφικτή. Για την ύψιστη  ασφάλεια της μεταφοράς, χρησιμοποιείται ένα μοντέρνο σύστημα απομόνωσης. Έτσι ο ασθενής λαμβάνει άριστη φροντίδα, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγεται η εξάπλωση του ιού.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Πώς μπορώ να κανονίσω μια αεροδιακομιδή;

Πρωτίστως παρακαλείστε να επικοινωνήσετε μαζί μας με έναν από τους εξής τρόπους:

Κατόπιν αιτήματος σας καλούμε πίσω χωρίς χρέωση ή δεσμεύσεις. Συζητώντας μαζί σας θα λύσουμε όλες τις απορίες σας σχετικά με τη μεταφορά ασθενών. Στη συνέχεια υπολογίζουμε για εσάς δωρεάν το κόστος της μεταφοράς, χωρίς όμως να σας δεσμεύουμε. Μπορείτε να πάρετε το χρόνο σας, να το συζητήσετε με την οικογένεια ή τους φίλους σας και να επικοινωνήσετε ξανά μαζί μας. Γι’ αυτό κρατάμε ένα αντίγραφο των πληροφοριών σας.

Μόλις γίνουν όλες οι απαραίτητες ετοιμασίες για την πτήση, λαμβάνετε από εμάς γραπτώς ένα πλάνο με όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τα δρομολόγια, τη διάρκεια, τα σημεία συνάντησης, την ώρα παραλαβής κλπ. Μόλις μας επιβεβαιώσετε ότι είστε σύμφωνοι με το πλάνο, ξεκινάει και πρακτικά ο προγραμματισμός της αεροδιακομιδής σας.

Συνήθως η πληρωμή γίνεται μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να πληρώσετε τοις μετρητοίς, παρακαλείστε να κλείσετε ραντεβού είτε στα κεντρικά μας στο Βούπερταλ, στη Γερμανία, είτε σε ένα από τα γραφεία μας διεθνώς.

Για περαιτέρω απορίες ή για μια συζήτηση μη δεσμευτικού χαρακτήρα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο με έναν από τους προαναφερθέντες τρόπους επικοινωνίας.

› Σας βρήκα στο ίντερνετ: Πώς ξέρω ότι είστε η σωστή επιλογή;

Η Medical Air Service Hellas είναι ένας καταξιωμένος φορέας στον τομέα των ιδιωτικών αεροδιακομιδών, των επαναπατρισμών και μεταφορών ασθενών. Χάρη στην πολυετή εμπειρία μας στη διοργάνωση εγχώριων ή διεθνών επιστροφών, μπορούμε να προσφέρουμε την κατάλληλη εξυπηρέτηση για εσάς. Μπορείτε να μας αναθέσετε τη διοργάνωση της αεροδιακομιδής στο σύνολό της. Δραστηριοποιούμαστε παγκοσμίως και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε διάφορες γλώσσες, όπως Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ρουμανικά, Ολλανδικά, Τουρκικά, Ρωσικά, Πολωνικά, Χίντι και σε 4 αραβικές διαλέκτους. Κατόπιν αιτήματος ερχόμαστε στο χώρο σας με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή, την άμεση επικοινωνία και συνεννόηση σχετικά με τους ιατρούς και τα νοσοκομεία.

Στόχος μας είναι η γρήγορη και μη γραφειοκρατική παροχή βοήθειας τη σωστή στιγμή στο σωστό σημείο και σε προσιτή τιμή. Βάσει αυτών των αξιώσεων φτιάχνουμε ανά πάσα στιγμή για εσάς μία προσωποποιημένη προσφορά με ξεκάθαρη χρέωση. Δεν είμαστε μόνο ένα απρόσωπο τηλεφωνικό κέντρο, καθώς από εμάς θα έχετε στην άλλη άκρη της γραμμής σας καθημερινά όλο το 24ωρο έναν έμπειρο συνεργάτη με ιατρικές γνώσεις, ο οποίος θα είναι ανά πάσα στιγμή πρόθυμος να σας βοηθήσει έμπρακτα. Στόχος μας είναι να λάβετε την βέλτιστη προσωπική φροντίδα.

Εμπιστευτείτε την εμπειρία και τις ικανότητές μας 

 • Η Medical Air Service Hellasς δραστηριοποιείται παγκοσμίως στον τομέα των αεροδιακομιδών.
 • Δεν είμαστε απλώς ένας μεσάζων, αλλά και ένας ικανός αερομεταφορέας.
 • Η Medical Air Service Hellas έχει συσσωρεύσει χρόνια εμπειρίας στον τομέα της αεροπορικής ιατρικής.
 • Σας συμβουλεύουμε πάντα με γνώμονα την παροχή της βέλτιστης φροντίδας στον ασθενή.
 • Η ποιότητα είναι μεγίστης σημασίας για εμάς, γι’ αυτό διαθέτουμε και πιστοποιητικό ISO.
 • Οι έμπειροι συνεργάτες μας είναι στο πλευρό σας καθημερινά όλο το 24ωρο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία και τις υπηρεσίες μας.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Πόσο διαρκεί η διοργάνωση της επιστροφής;

Επαναπατρισμοί από το εξωτερικό μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός μίας ώρας, αν παραστεί ανάγκη. Τα στρατηγικά τοποθετημένα αεροσκάφη μας βρίσκονται παντού στον κόσμο και η ιατρική ομάδα που τα επανδρώνει είναι συνεχώς σε ετοιμότητα. Εάν απαιτούνται ειδικές άδειες, αναλαμβάνουμε τη γρήγορη διεκπεραίωση των διαδικασιών χορήγησής τους.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Από ποιες χώρες παραλαμβάνετε ασθενείς;

Το μότο μας είναι «Σας εξυπηρετούμε παγκοσμίως». Επομένως πραγματοποιούμε αεροδιακομιδές, επαναπατρισμούς ασθενών και πτήσεις εκκένωσης παντού στον κόσμο. Οπουδήποτε και αν χρειάζεστε υποστήριξη, ακόμα και αν είστε στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Αφρική, στην Αμερική –βόρεια, κεντρική και νότια– ή στην Ωκεανία, διοργανώνουμε αεροδιακομιδές και επαναπατρισμούς παγκοσμίως προσφέροντας παράλληλα τα υψηλότερα ποιοτικά στάνταρ.

Η πλήρης λίστα των αεροδρομίων, τα οποία είναι και σημεία εξυπηρέτησής μας, έχουν ταξινομηθεί ανά ήπειρο και χώρα για εσάς. Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελικόπτερο για κοντινές διαδρομές, έχουμε τη δυνατότητα να σας παραλάβουμε από το νοσοκομείο και να σας αφήσουμε απευθείας εκεί.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Τι είναι η Medical Air Service Hellas;

Με τη Medical Air Service Hellas βρίσκεστε πάντα σε καλά χέρια. Ασχολούμαστε εδώ και πολλά χρόνια με τις μεταφορές ασθενών με αεροπλάνο ή ελικόπτερο, πάντα με επαγγελματισμό, εξειδίκευση, ειλικρίνεια και ακεραιότητα. Εμπιστευτείτε τις υπηρεσίες μας. Με τη Medical Air Service Hellas έχετε πάντα στο πλευρό σας μια έμπειρη εταιρεία.

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για επαναπατρισμό, αεροδιακομιδή ή πτήση για παροχή περίθαλψης στο εξωτερικό, η έμπειρη ομάδα μας παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες. Η ασφάλεια και η υγεία σας είναι οι βασικότερες προτεραιότητές μας. Γι’ αυτό και λειτουργούμε αποκλειστικά βάσει υψηλότατων ποιοτικών προτύπων. Για περαιτέρω ερωτήσεις βρισκόμαστε στη διάθεσή σας καθημερινά όλο το 24ωρο. Μπορείτε να μας καλέσετε.

Εύκολος Επαναπατρισμός με τη Medical Air Service Hellas: Τα Πλεονεκτήματα για Εσάς

Αναπάντεχες περιστάσεις, τραυματισμοί και βαριές παθήσεις μπορούν δυστυχώς να μας συμβούν παντού, ακόμα και σε ταξίδια. Για την πλειοψηφία, η εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας στο εξωτερικό θα ήταν μια έκτακτη κατάσταση. Εδώ μπορείτε να βασιστείτε 100% σε εμάς. Η μεταφορά σας από το εξωτερικό θα γίνει με τη συνοδεία των ικανών γιατρών μας.

Τα Πλεονεκτήματα για Εσάς:

 • Μακροχρόνια εμπειρία: Εδώ και πολλά χρόνια η ομάδα μας υποστηρίζει ασθενείς και συγγενείς στη διοργάνωση επαναπατρισμών και μεταφορών ασθενών με αεροσκάφος. Η εμπειρία μας και η τεχνογνωσία μας διασφαλίζουν τη φιλική προς τον ασθενή φύση κάθε αεροδιακομιδής.
 • Σύγχρονος εξοπλισμός: Για τους επαναπατρισμούς χρησιμοποιούνται σύγχρονα διασωστικά αεροσκάφη με προηγμένο εξοπλισμό υψηλής απόδοσης. Έτσι εξασφαλίζουμε τη βέλτιστη παροχή ιατρικής περίθαλψης και άνεση για τη μεταφορά.
 • Διαφάνεια: Είμαστε ένας συμβατικός αερομεταφορέας, όχι απλώς ένας μεσάζοντας. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε απόλυτη διαφάνεια και εξαιρετική παροχή υπηρεσιών. Ακόμα και η διαμόρφωση του κόστους παραμένει ξεκάθαρη και δεσμευτική καθ’ όλη τη διάρκεια των διαδικασιών.
 • Προσωπική βοήθεια: Είμαστε στη διάθεσή σας καθημερινά όλο το 24ωρο, χωρίς να είμαστε ένας απρόσωπος φορέας. Θα απαντήσουμε ευχαρίστως σε όλες τις ερωτήσεις σας και θα διοργανώσουμε γρήγορα και χωρίς περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες τον επαναπατρισμό. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά, μέσω E-Mail, μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή του Live Chat.
 • Υπερπήδηση γλωσσικών φραγμών: Συχνά η φαινομενικά ικανοποιητική παροχή ιατρικής φροντίδας μπορεί να αποτύχει λόγω των γλωσσικών φραγμών. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος, η πολύγλωσση ομάδα μας είναι συνεχώς στη διάθεσή σας. Κατόπιν αιτήματος παρέχεται μεταφραστής επιτόπου.
 • 24ωρη διαθεσιμότητα: Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, λίγες ώρες μπορεί να κοστίσουν μια ζωή. Είμαστε διαθέσιμοι καθημερινά όλο το 24ωρο, αποσκοπώντας στην ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής και στη γρηγορότερη δυνατή παροχή βοήθειας.

Επαναπατρισμός: Οι Υπηρεσίες μας

Ως έμπειρος αερομεταφορέας ασθενών προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στον τομέα των ιατρικών μεταφορών. Για τη διοργάνωση ενός ασφαλούς επαναπατρισμού έχετε πολλές εναλλακτικές.

Σε περίπτωση που δεν πρόκειται για επείγον περιστατικό και το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του ασθενή, υπάρχει η επιλογή επαναπατρισμού με εμπορικό αεροπλάνο. Ο ασθενής μπορεί, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του, να μεταφερθεί είτε καθιστός είτε ξαπλωμένος στο ειδικό τμήμα μεταφοράς ασθενών. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να είναι στο πλευρό του και οι συγγενείς του. Τα επείγοντα περιστατικά συνήθως μεταφέρονται με ένα μοντέρνο, πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο-τζετ. Για μικρότερες διαδρομές επιστρατεύονται επίσης ελικόπτερα, τα οποία μεταφέρουν τον ασθενή απευθείας στο νοσοκομείο υποδοχής του.

Όποιον τρόπο και αν επιλέξετε, η ιατρική μας ομάδα θα σας συνοδεύει καθ΄ όλη τη διάρκεια του επαναπατρισμού, από την αρχή ως το τέλος. Αντιστοίχως, αναλαμβάνουμε και όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες προκύψουν.

Στοιχεία ΕπικοινωνίαςΈχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Υπάρχουν ειδικοί όροι για συμβατικούς συνεργάτες;

Εάν υπάρχει πρόθεση για μια μακροπρόθεσμη συνεργασία στον τομέα των αεροδιακομιδών, το αρμόδιο τμήμα βρίσκεται στη διάθεσή σας. Διατηρούμε ήδη σταθερές συμβατικές σχέσεις με φημισμένους γιατρούς και πολυάριθμες κλινικές από διάφορες χώρες. Παρακαλείστε να επικοινωνήσετε μαζί μας, ώστε να βρούμε από κοινού μία λύση.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Πρέπει να είμαι μέλος της Medical Air Service Hellas;

Όχι. Σε εμάς δεν υπάρχουν συνδρομές ή μέλη. Θα χαρούμε να αναλάβουμε τη μεταφορά ή τον επαναπατρισμό σας ακόμα και αν:

 • Δεν είστε ασφαλισμένοι
 • Η ασφάλειά σας δεν καλύπτει τον επαναπατρισμό
 • Αμφισβητείται η καταλληλότητα της μεταφοράς του ασθενή
 • Επιθυμείτε να μεταφερθείτε με δική σας πρωτοβουλία

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Καλύπτεται το κόστος της μεταφοράς από την ασφάλειά μου;

Σε αυτή την ερώτηση δυστυχώς δεν υπάρχει μια καθολική απάντηση, αφού η εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία λαμβάνει αυτή την απόφαση αποκλειστικά. Ορισμένες φορές καλύπτεται το συνολικό ποσό της μεταφοράς του ασθενή, ενώ άλλες φορές μόνο ένα μέρος του.

Εάν παραστεί ανάγκη, δίνονται τα απαραίτητα πιστοποιητικά για να τα προσκομίσετε στα ασφαλιστικά ταμεία. Θα χαρούμε να συζητήσουμε μαζί σας προσωπικά τις πιθανότητες να καλυφθεί το ποσό από την ασφάλειά σας.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Τι ιατρικός εξοπλισμός υπάρχει στο αεροσκάφος;

Τα αεροασθενοφόρα διαθέτουν εξοπλισμό ανάλογο μιας ΜΕΘ. Πριν από κάθε αεροδιακομιδή ο εξοπλισμός προσαρμόζεται πλήρως στις εκάστοτε ανάγκες του ασθενή. Έτσι διασφαλίζεται η ταχύτητα και η ασφάλεια των αερομεταφορών.

Ο βασικός εξοπλισμός ενός ασθενοφόρου-τζετ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

 • Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε περίπτωση ανάγκης και με Ειδικό Στρώμα Κενού Ακινητοποίησης (Vacuum Mattress)
 • 6.000 λίτρα ιατρικό οξυγόνο και προαιρετικά επιπλέον φιάλες
 • Πολυπαραμετρικό μόνιτορ ζωτικών λειτουργιών
 • Αναπνευστήρες ΜΕΘ, κατάλληλοι και για περίπλοκα μοτίβα αναπνοής
 • 12-Κάναλο ηλεκτροκαρδιογράφο πολλαπλών χρήσεων
 • Παλμικό οξύμετρο και αναλυτής αερίων αίματος
 • Διφασικό απινιδωτή με εξωτερικό βηματοδότη
 • Δορυφορικό τηλέφωνο με δυνατότητα επικοινωνίας παγκοσμίως

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Από ποιους αποτελείται το πλήρωμα;

Το πλήρωμα κάθε αεροσκάφους αποτελείται από δύο πιλότους. Την φροντίδα του ασθενή επιμελείται μια εξειδικευμένη ιατρική ομάδα. Η ακριβής σύνθεση της ομάδας και ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την αεροδιακομιδή προσαρμόζεται ανάλογα με την κατάσταση του ασθενή.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο. Τρόποι επικοινωνίας:

› Μπορώ να επιλέξω εγώ το μοντέλο του αεροσκάφους;

Ναι. Βάσει παραγόντων όπως η κατάσταση της υγείας του ασθενή, η απόσταση, ο αριθμός συνοδών και ο όγκος αποσκευών μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα μοντέλα για τη μεταφορά σας. Από αυτήν τη λίστα εσείς μπορείτε να επιλέξετε το αεροσκάφος της αρεσκείας σας, εφόσον το επιθυμείτε. Θα χαρούμε να σας συμβουλεύσουμε περαιτέρω για την επιλογή και να σεβαστούμε φυσικά την επιθυμία σας.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Με τι αεροσκάφη πραγματοποιούνται οι αεροδιακομιδές;

Αποσκοπώντας στη βέλτιστη παροχή φροντίδας στον ασθενή διαλέγουμε πάντα το αεροασθενοφόρο, το οποίο ταιριάζει καλύτερα στην κατάσταση. Πέραν της κατάστασης της υγείας του ασθενή παίζουν ρόλο και η διαδρομή, ο αριθμός συνοδών και ο οικονομικός παράγοντας.

Πολλά διασωστικά αεροσκάφη έχουν μεγάλη εμβέλεια και μπορούν να αναπτύξουν υψηλές ταχύτητες, άρα ενδείκνυνται για μικρές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις. Στη λίστα με τα διαθέσιμα μοντέλα συγκαταλέγονται και τα εξής:

Για μικρές διαδρομές υπάρχει και η πιο οικονομική εναλλακτική ενός στροβιλοκίνητου αεροσκάφους, το οποίο μπορεί και να προσγειωθεί σε πιο δύσβατα σημεία. Έτσι ο συνολικός χρόνος της μεταφοράς διατηρείται στο ελάχιστο. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται αεροσκάφη όπως:

Σε πτήσεις με μεγάλο αριθμό συνοδών τείνουμε προς αεροσκάφη της εταιρείας “Dornier“. Για μεταφορές VIP χρησιμοποιούνται ασθενοφόρα-τζετ τύπου Boeing (BBJ) ή εξίσου γνωστά μοντέλα άλλων κατασκευαστών.

Με εμάς έχετε τη δυνατότητα επιλογής και μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο μοντέλο για την μεταφορά σας ανάμεσα στις πολυάριθμες εναλλακτικές μας. Θα χαρούμε να σας συμβουλεύσουμε περαιτέρω.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη μεταφορά ένας ασθενή με εμπορικό αεροπλάνο;

Ασφαλώς και εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς ασθενή με εμπορικό αεροπλάνο για κάθε περιστατικό. Η βασικότερη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η σταθεροποιημένη κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Εκτός αυτού, οι μεταφορές ασθενών σε εμπορικές πτήσεις είναι διαθέσιμες μόνο για απευθείας διαδρομές.

Οι ασθενείς μονάδων εντατικής θεραπείας μεταφέρονται κυρίως με αεροασθενοφόρα. Η επιλογή μιας πιο οικονομικής μεταφοράς με εμπορικό αεροπλάνο στο λεγόμενο Τμήμα Μεταφοράς Ασθενών (Patient Transport Compartment ή PTC) είναι διαθέσιμη μόνο για περιορισμένο αριθμό αεροπορικών διαδρομών. Εξάλλου το εν λόγω τμήμα είναι διαθέσιμο σε ελάχιστα αεροσκάφη. Λόγω του όγκου της προετοιμασίας του τμήματος χρησιμοποιείται μόνο για μεγάλες διαδρομές. Επομένως η μόνη επιλογή που απομένει για τους περισσότερους ασθενείς είναι ένα αεροασθενοφόρο.

Θα χαρούμε να σας συμβουλεύσουμε στην επιλογή της πιο φιλικής προς τον ασθενή και οικονομικότερης μεταφοράς και βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για ολόκληρη τη διεξαγωγή της.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Ποιος αναλαμβάνει τη μεταφορά των συνοδών στο αεροδρόμιο;

Κατά κανόνα οι δηλωμένοι συνοδοί για την πτήση βρίσκονται και εκείνοι μέσα στο ασθενοφόρο ή στο διασωστικό όχημα. Εάν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, παρέχουμε εμείς τους κατάλληλους τρόπους μεταφοράς των συνοδών στο αεροδρόμιο.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Πώς θα μεταφερθεί ο ασθενής στο αεροδρόμιο;

Σε όλες τις διαδικασίες επαναπατρισμού προσφέρεται η υπηρεσία μας «από Κρεβάτι σε Κρεβάτι». Κατά κανόνα διαθέτουμε αεροασθενοφόρα για τη μεταφορά του ασθενή. Μετά κανονίζουμε και τις χερσαίες μεταφορές με ασθενοφόρα ή διασωστικά οχήματα και ιατρική συνοδεία, ώστε να μεταφερθεί ο ασθενής στο αεροασθενοφόρο που τον περιμένει. Η επόμενη μεταφορά από το αεροπλάνο προς το νοσοκομείο υποδοχής γίνεται επίσης με ασθενοφόρο ή διασωστικό όχημα. Εάν επιθυμείτε να αναλάβετε οι ίδιοι τη διοργάνωση των χερσαίων μεταφορών, αυτό φυσικά προβλέπεται και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε με αυτό.

Σε περιπτώσεις πτήσεων με ελικόπτερα η μεταφορά στο αεροδρόμιο παραλείπεται, αφού το ελικόπτερο μπορεί να προσγειωθεί είτε στον χώρο της κλινικής απευθείας είτε σε πολύ κοντινή απόσταση.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Επιθυμώ να λάβω ιατρική φροντίδα στο εξωτερικό. Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Ασφαλώς. Θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε με την οργάνωση ολόκληρης της διαδικασίας, από τις πρώτες επαφές με την κλινική της επιλογής σας μέχρι τη διοργάνωση της αεροδιακομιδής και των χερσαίων μεταφορών. Κατόπιν αιτήματος σας παρέχεται εκτενής υποστήριξη επιτόπου κατά τη νοσηλεία σας στην κλινική. Συγκεκριμένα υπάρχει και η δυνατότητα παροχής έμπειρου, πολύγλωσσου προσωπικού, ώστε η θεραπεία σας να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη και ομαλή.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Μπορεί να είναι παρών στην πτήση και ο οικογενειακός μου γιατρός;

Ο οικογενειακός γιατρός σας μπορεί να ταξιδέψει ως συνοδός, εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες από ιατρικής απόψεως. Παρ’ όλα αυτά ο γιατρός σας δεν μπορεί να αντικαταστήσει το εξειδικευμένο ιατρικό πλήρωμα του αεροασθενοφόρου.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Τι γλώσσα μιλάει το ιατρικό πλήρωμα;

Θέλουμε να διασφαλίσουμε την άμεση επικοινωνία κατά τη διάρκεια της αεροδιακομιδής. Γι’ αυτό στόχος μας είναι η συγκρότηση ενός ιατρικού πληρώματος, το οποίο θα αποτελείται από άτομα με την ίδια μητρική γλώσσα με τον ασθενή. Αυτό συμβάλλει μεταξύ άλλων και στη διατήρηση της ευημερίας του ασθενή καθ’ όλη αυτήν τη διαδικασία και ενισχύει την εμπιστοσύνη του ασθενή.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο. Τρόποι επικοινωνίας:

› Δεν μιλάμε τη γλώσσα του προσωπικού του νοσοκομείου. Μπορείτε να μας βοηθήσετε;

Γλωσσικοί φραγμοί μπορούν ενδεχομένως να αποτελέσουν αιτία ώστε να μην ενημερωθείτε για την κατάσταση της υγείας του ασθενή. Σε αυτή την περίπτωση θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε ως εξής: Θα φέρουμε σε τηλεφωνική επαφή τους θεράποντες ιατρούς με γιατρούς της ομάδας μας που κατανοούν τη γλώσσα, ώστε να πάρουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Συνήθως αυτό αρκεί για την προετοιμασία του επαναπατρισμού.

Εκτός αυτού, παρέχεται από εμάς κατόπιν αιτήματος ένας διερμηνέας ή ένας πολύγλωσσος γιατρός, ο οποίος θα επικοινωνήσει με τους θεράποντες γιατρούς εκεί και θα δημιουργήσει έτσι ο ίδιος μια εικόνα για την κατάσταση της υγείας του ασθενή. Σε περίπτωση που χρειάζεστε υποστήριξη σε θέματα επικοινωνίας, παρακαλείστε να μας το δηλώσετε από την αρχή της διαδικασίας της διοργάνωσης της μεταφοράς. Τότε θα τεθεί στη διάθεσή σας το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό, το οποίο θα κατέχει άψογα τόσο τη γλώσσα των γιατρών στη χώρα διαμονής όσο και τη μητρική γλώσσα του ασθενή.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς αναπηρικών αμαξιδίων;

Τα μεγάλα διασωστικά αεροσκάφη μπορούν να μεταφέρουν όλων των ειδών τα αναπηρικά αμαξίδια, ακόμα και μεγάλα ηλεκτρικά αμαξίδια με μεγάλο βάρος. Τα μικρότερα, αναδιπλούμενα μοντέλα χωράνε και στα μικρότερα αεροασθενοφόρα. Πρέπει όμως να έχουν δηλωθεί σε εμάς εκ των προτέρων. Θα χαρούμε να συζητήσουμε μαζί σας και να λάβουμε υπόψη το μέγεθος του αμαξιδίου για την επιλογή του αεροσκάφους σας.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Μπορεί ο ασθενής να έχει μαζί του αποσκευές κατά την αεροδιακομιδή;

Σε περιπτώσεις επαναπατρισμών από το εξωτερικό και άλλων ιατρικών πτήσεων μπορείτε πάντα να έχετε μαζί σας χειραποσκευές. Όσον αφορά τις υπόλοιπες αποσκευές, τα πάντα εξαρτώνται από το μέγεθος του εκάστοτε αεροσκάφους. Στα περισσότερα ασθενοφόρα-τζετ συνήθως αντιστοιχεί μια χειραποσκευή ανά επιβάτη λόγω του χώρου που καταλαμβάνει ο ιατρικός εξοπλισμός. Σε περιπτώσεις αεροδιακομιδών με μεγαλύτερα τζετ υπάρχει σαφώς περισσότερος χώρος για αποσκευές.

Σας δίνουμε πάντα την δυνατότητα επιλογής αεροσκάφους. Αν θέλετε να πάρετε πολλές αποσκευές, μπορείτε να ζητήσετε ένα μεγαλύτερο αεροσκάφος. Θα χαρούμε να λύσουμε όλες τις απορίες σας σχετικά με τον όγκο των αποσκευών στις αεροδιακομιδές και στους επαναπατρισμούς.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Μπορεί ένας συγγενής να συνοδεύσει τον ασθενή στην πτήση;

Σχεδόν σε όλες τις μεταφορές ασθενών με αεροπλάνο μπορεί να υπάρχει τουλάχιστον ένας συνοδός, συνήθως κάποιος στενός συγγενής. Ανάλογα με το είδος του αεροσκάφους και την κατάσταση της υγείας του ασθενή μπορούν να συμπεριληφθούν περισσότεροι συνοδοί με τις αποσκευές τους. Θα χαρούμε να βρούμε για εσάς μια λύση κομμένη και ραμμένη στις δικές σας ανάγκες. Γι’ αυτό παρακαλείστε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Τι είδους έγγραφα χρειάζονται για την αεροδιακομιδή;

Η υγεία και η ασφάλεια των ασθενών είναι πάντα η σημαντικότερη προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό η οργάνωση της αεροδιακομιδής δρομολογείται, ακόμα και αν δεν έχουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Μπορείτε να μας τα υποβάλετε αργότερα. Η έλλειψή τους δεν θα σταθεί εμπόδιο σε περιπτώσεις επαναπατρισμών με αεροπλάνο.

Για την αεροδιακομιδή και τον επαναπατρισμό από το εξωτερικό χρειάζεται πέραν των ταξιδιωτικών εγγράφων, όπως διαβατήριο και βίζα, και ο ιατρικός φάκελος του ασθενή από το νοσοκομείο σε ορισμένες περιπτώσεις. Ιατρικά έγγραφα σε άλλες γλώσσες μπορούν είτε να μελετηθούν από τους πολύγλωσσους γιατρούς μας είτε να μεταφραστούν εκ των προτέρων ή απευθείας κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Ποιος θα με βοηθήσει στην επικοινωνία με τα νοσοκομεία και τους γιατρούς;

Διαθέτουμε πολύγλωσσο προσωπικό και μητρικούς χρήστες ακόμα και σπανίων διαλέκτων. Μπορούμε λοιπόν να σταθούμε στο πλευρό σας ανά πάσα στιγμή για την επικοινωνία με τα νοσοκομεία και τους γιατρούς. Αν παραστεί ανάγκη, επιστρατεύεται ένας εξειδικευμένος διερμηνέας ή ένας πολύγλωσσος γιατρός, ο οποίος θα σας εξυπηρετήσει προσωπικώς.

Το πλήρωμα της πτήσης ιατρικό και μη προσαρμόζεται στις γλωσσικές ανάγκες των επιβατών, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή επικοινωνία όλων των συμμετεχόντων.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Η κλινική δεν επιδεικνύει πνεύμα συνεργασίας. Τι μπορώ να κάνω;

Μερικές φορές οι κλινικές αποφεύγουν την σύνταξη των ιατρικών εγγράφων. Όπου είναι δυνατόν, αρνούνται ακόμα και να δώσουν εξιτήριο στον ασθενή λόγω της υποτιθέμενης ακαταλληλότητας της μεταφοράς. Στη λήψη τέτοιων αποφάσεων παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες. Πέραν του οικονομικού ζητήματος, πολλοί γιατροί διστάζουν να αναλάβουν την ευθύνη. Όμως ο δισταγμός αυτός είναι αβάσιμος, αφού η ιατρική μας ομάδα αναλαμβάνει την ευθύνη για τον επαναπατρισμό του ασθενή με αεροπλάνο. Γι’ αυτό και αποφασίζει αποκλειστικά η ομάδα μας αν ο ασθενής μπορεί να μεταφερθεί ή όχι.

Οι γιατροί πτήσης μας διαθέτουν πολυετή εμπειρία και εκτεταμένη τεχνογνωσία στον τομέα των ιατρικών πτήσεων. Ως εκ τούτου, μπορούν να εκτιμήσουν καλύτερα αν ένας ασθενής είναι κατάλληλος για μεταφορά ή όχι. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας: Θα σας βοηθήσουμε ανά πάσα στιγμή να κανονίσετε την πτήση σας με αεροδιακομιδή στο σπίτι ή στο νοσοκομείο της επιλογής σας. Μαζί θα βρίσκουμε πάντα μια λύση.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Το νοσοκομείο αρνείται να μας δώσει πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο του ασθενή. Έχει δικαίωμα να αρνηθεί το αίτημά μας;

Όχι. Στις περισσότερες χώρες ο ασθενής ή η οικογένειά του έχουν δικαίωμα στην πρόσβαση σε ιατρικά έγγραφα για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Εάν το νοσοκομείο αρνείται την παράδοση του ιατρικού φακέλου ή του εξιτηρίου, επιμείνετε και υπερασπιστείτε τα δικαιώματά σας.

Αν οι προσπάθειές σας αποβούν άκαρπες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με εμάς, με σκοπό να βρούμε μια λύση. Μερικές φορές οι θεράποντες ιατροί δεν έχουν τον χρόνο λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας τους, ώστε να συντάξουν την ιατρική αναφορά. Σε ανάλογες περιπτώσεις οι συζητήσεις μεταξύ γιατρών βοηθούν –και συχνά αρκούν– για την ιατρική μας ομάδα.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Το νοσοκομείο αρνείται να δώσει εξιτήριο στον ασθενή. Τι μπορούμε να κάνουμε;

Κατά κανόνα δεν επιτρέπεται να κρατείται κάποιος στο νοσοκομείο παρά τη θέλησή του. Αυτό φυσικά ισχύει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει το ενδεχόμενο το νοσοκομείο να μην είναι συνεργάσιμο απέναντί σας. Πολλές φορές ο επαναπατρισμός του ασθενή είναι φαινομενικά αδύνατος, είτε λόγω γλωσσικών φραγμών ή λόγω έλλειψης δέσμευσης από πλευράς του τοπικού προσωπικού. Η καλύτερη στρατηγική σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η επιμονή σχετικά με το εξιτήριο και κατ’ ανάγκην η προσωπική ανάληψη ευθυνών. Εάν το νοσοκομείο δεν υποχωρήσει, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Ακόμα και σε ανάλογες δύσκολες καταστάσεις επικεντρωνόμαστε στην γρήγορη εύρεση λύσεων για τη μεταφορά σας.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Οι γιατροί του νοσοκομείου μας πιέζουν να τους απαλλάξουμε από οποιαδήποτε ευθύνη με υπεύθυνη δήλωση. Τι πρέπει να κάνουμε;

Αν οι γιατροί μας έκριναν δυνατή την αεροπορική μεταφορά του ασθενή, μπορείτε να εμπιστευτείτε την εμπειρογνωμοσύνη τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείτε να υπογράψετε την όποια υπεύθυνη δήλωση αποποίησης ευθυνών, ώστε να αποδεσμεύσετε το νοσοκομείο και τους θεράποντες ιατρούς. Οι γιατροί μας διαθέτουν πολυετή εμπειρία και εκτενείς γνώσεις πάνω στο αντικείμενο της αεροπορικής ιατρικής. Γι’ αυτό και μπορούν να εκτιμήσουν με ακρίβεια αν ο ασθενής μπορεί να μεταφερθεί ή όχι. Χάρη στον εξοπλισμό ΜΕΘ των αεροσκαφών μας μπορούμε να πραγματοποιούμε επαναπατρισμούς και αεροδιακομιδές παγκοσμίως ακόμα και για τις σοβαρότερες περιπτώσεις ασθενών.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Ορίζει το νοσοκομείο την καταλληλότητα της μεταφοράς ενός ασθενή;

Όχι. Οι περισσότεροι νοσοκομειακοί γιατροί δεν γνωρίζουν τις δυνατότητες ενός ασθενοφόρου-τζετ από την άποψη παροχής εντατικής θεραπείας. Γι’ αυτό και κατά κανόνα αποφεύγουν να αναλάβουν μια τέτοια ευθύνη. Αντ’ αυτού λοιπόν υποστηρίζουν ότι ο ασθενής δεν ενδείκνυται να μετακινηθεί. Γι’ αυτό ισχύει το εξής: Αποκλειστικά η ιατρική μας ομάδα αποφασίζει για την καταλληλότητα μεταφοράς του ασθενή. Δεν είστε υποχρεωμένοι να δεχτείτε την γνωμάτευση του νοσοκομείου ότι ο ασθενής δεν μπορεί να μεταφερθεί. Είστε ευπρόσδεκτοι να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε ώστε να βρείτε σε κάθε περίπτωση την ιδανική λύση για τον ασθενή.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Ποιος αποφασίζει αν ένας ασθενής επιτρέπεται να πετάξει;

Η απόφαση, όσον αφορά το αν ο ασθενής ενδείκνυται να μεταφερθεί, λαμβάνεται αποκλειστικά από τους γιατρούς μας.

Ο γιατρός που συνοδεύει τον ασθενή στην πτήση αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μεταφορά του. Γι’ αυτό παίρνει αποκλειστικά εκείνος όλες τις αποφάσεις για την καταλληλότητα της μεταφοράς. Οι γιατροί μας διαθέτουν πολυετή πείρα και εκτενείς γνώσεις στον τομέα της αεροπορικής ιατρικής. Γι’ αυτό είναι οι πλέον κατάλληλοι για να εκτιμήσουν αν ένας ασθενής ενδείκνυται να μετακινηθεί ή όχι. Φυσικά ο γιατρός μας βρίσκεται επίσης σε συνεννόηση με τους θεράποντες ιατρούς και με την οικογένεια του ασθενή, για να συμβάλει στην λήψη κρίσιμων αποφάσεων.

Πολλές φορές η μεταφορά του ασθενή κρίνεται λανθασμένα ως ακατάλληλη από τους θεράποντες ιατρούς. Αυτό συμβαίνει ενδεχομένως επειδή ορισμένοι γιατροί δεν είναι διατεθειμένοι ή φοβούνται να αναλάβουν την ευθύνη για τον επαναπατρισμό. Δυστυχώς τέτοιες αποφάσεις κρύβουν συχνά και οικονομικά κίνητρα.

Τα περισσότερα ασθενοφόρα-τζετ διαθέτουν εξοπλισμό ΜΕΘ. Επομένως είναι κατάλληλα για την ασφαλή μεταφορά ακόμη και ασθενών σε κώμα ή ασθενών που υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο ή έμφραγμα. Η ευημερία του ασθενή είναι σε όλες τις μεταφορές η βασική μας προτεραιότητα, γι’ αυτό και προετοιμάζουμε όλα τα αεροσκάφη καταλλήλως. Πέραν των αεροσκαφών μας εμπλέκονται και εξειδικευμένοι γιατροί στη διαδικασία από τα αρχικά της κιόλας στάδια. Στόχος μας είναι η ακριβέστερη ιατρική γνωμάτευση, γι’ αυτό και κατ’ ανάγκην φέρνουμε σε επαφή περισσότερους γιατρούς για τη διαλεύκανση του ζητήματος. Έτσι εξασφαλίζουμε την παροχή της βέλτιστης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς, από το έδαφος μέχρι τον αέρα, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνουμε και τους συγγενείς του ασθενή.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

› Πόσο κοστίζει μια αεροδιακομιδή;

Το κόστος μιας αεροδιακομιδής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Οι σημαντικότεροι είναι:

 • Η απόσταση του ταξιδιού της επιστροφής
 • Η κατάσταση της υγείας του ασθενή
 • Το είδος του αεροσκάφους
 • Η διαθεσιμότητα των αεροσκαφών
 • Επείγουσα ανάγκη ή μη

Βρισκόμαστε καθημερινά όλο το 24ωρο στη διάθεσή σας για να σας προσφέρουμε μια μη δεσμευτική προσφορά, η οποία θα είναι βασισμένη στην περίπτωσή σας.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.