Φιλική προς τον Ασθενή Ρύθμιση Πίεσης (Πτήση σε Υψόμετρο Θαλάσσιας Στάθμης)

Σε ορισμένες περιπτώσεις νόσων πρέπει πάση θυσία να αποφεύγονται τυχόν αλλαγές στην βαρομετρική πίεση. Όμως ακόμα και τότε η επιλογή της αεροδιακομιδής είναι γρήγορη και εύκολα εκτελέσιμη – τα αεροασθενοφόρα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν πτήσεις σε χαμηλό υψόμετρο, τις λεγόμενες πτήσεις στο υψόμετρο της στάθμης της θάλασσας. Διαθέτουν για την ακρίβεια ειδικό θάλαμο πιέσεως, στον οποίο μπορεί να διατηρηθεί η πίεση σε τιμές εδάφους, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια του ασθενή.

Η υψηλότερη πίεση θαλάμου εξασφαλίζεται με δύο τρόπους. Είτε το αεροασθενοφόρο πετάει σε υψόμετρο χαμηλότερο του συνηθισμένου, είτε η πίεση αυξάνεται με τεχνικά μέσα.

Πότε είναι απαραίτητη η Πτήση σε Υψόμετρο Θαλάσσιας Στάθμης; 

Ακόμα και στις κανονικές πτήσεις η πίεση της καμπίνας προσαρμόζεται, όμως η εσωτερική πίεση μέσα είναι παρεμφερής με την εξωτερική πίεση στα 2.500 μέτρα ύψος. Αυτή η σημαντική διαφορά σε σχέση με τη συνηθισμένη πίεση εδάφους συμβάλλει στη διαστολή των αεραγωγών στο σώμα και κατ’ επέκταση  στην αυξημένη χρήση οξυγόνου.

Σε διάφορες περιπτώσεις ασθενειών αυτό θα δημιουργούσε προβλήματα, εξού και απαιτείται πτήση σε χαμηλό υψόμετρο. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται:

  • Συσσώρευση αέρα μεταξύ πνεύμονα και θωρακικού τοιχώματος (Πνευμοθώρακας)
  • Αεραγωγοί στα μάτια ή στο κρανίο
  • Πνευμονικές παθήσεις όπως πνευμονία ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)
  • Εντερική Απόφραξη
  • Μη επουλωμένα χειρουργικά τραύματα
  • Αναιμία

H γνωμάτευση σχετικά με την αναγκαιότητα μίας πτήσης σε υψόμετρο θαλάσσιας στάθμης παρέχεται από την ιατρική μας ομάδα μετά από μελέτη όλων των ιατρικών πιστοποιητικών. Αυτή η απόφαση μπορεί να ληφθεί και βραχυπρόθεσμα ακόμα και κατά την παραλαβή του ασθενή ή κατά τη διάρκεια της πτήσης. 

Πτήση σε Υψόμετρο Θαλάσσιας Στάθμης με τη Medical Air Service Hellas

φιλικη προσ τον ασθενη ρυθμιση πιεσης πτησης

Το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό μας διαθέτει πολυετή εμπειρία στην διεξαγωγή πτήσεων σε χαμηλό υψόμετρο. Με τη χρήση μοντέρνου εξοπλισμού ΜΕΘ στα αεροσκάφη μας μεταφέρουμε τους ασθενείς ακόμα και με πτήσεις χαμηλού υψομέτρου με ταχύτητα, ασφάλεια και άνεση.  Ιδιαίτερα σε αποστάσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους οι πτήσεις σε χαμηλό υψόμετρο προτιμώνται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις σε σχέση με τη μεταφορά ασθενών σε ασθενοφόρο. Όπως πάντα, επωφελείστε από την υπηρεσία μας «Από Κρεβάτι Σε Κρεβάτι»: κατόπιν αιτήματος διοργανώνουμε και τις χερσαίες μεταφορές από το αεροδρόμιο προς το νοσοκομείο υποδοχής.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας