Ιατρικός Τουρισμός: Θεραπεία στις Καλύτερες Κλινικές Παγκοσμίως

 

Ορισμένες φορές η καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα που μπορούμε να λάβουμε δεν βρίσκεται στην πατρίδα μας, άλλα στο εξωτερικό σε κάποιο καλύτερο υγειονομικό σύστημα. Πολλοί ασθενείς διαλέγουν τους καλύτερους γιατρούς του κόσμου για τη θεραπεία τους, ακόμα και αν εκείνοι βρίσκονται στις ΗΠΑ ή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Εκτός αυτού, κάποιοι ασθενείς δεν είναι ευχαριστημένοι με τις υγειονομικές υποδομές στην πατρίδα τους, παραδείγματος χάριν στη ανατολική Ευρώπη ή σε χώρες της Αραβίας και της Ασίας. Και στις δύο περιπτώσεις οι ασθενείς επιλέγουν τον λεγόμενο ιατρικό τουρισμό και ταξιδεύουν στη χώρα όπου προσδοκούν την καλύτερη δυνατή ιατρική περίθαλψη.

Όταν οι ασθενείς λαμβάνουν καλύτερης ποιότητας ιατρική περίθαλψη στο εξωτερικό, η τιμή είναι συνήθως δευτερευούσης σημασίας. Εφόσον η υγεία είναι το πιο πολύτιμο αγαθό μας, πολλοί είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν παραπάνω για την παροχή καλής ιατρικής βοήθειας ή για μια αναγκαία εγχείρηση. Παρ’ όλα αυτά, ενδέχεται το κόστος να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή υπέρ ή κατά του ιατρικού τουρισμού, ειδικά όταν το κόστος δεν καλύπτεται από το εκάστοτε ταμείο υγείας.

Στους πιο αγαπητούς προορισμούς για διεθνή ιατρικό τουρισμό συγκαταλέγονται πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία ή η Ισπανία. Βάσει του Κέντρου Έρευνας Συστημάτων Υγείας «International HealthCare Research Center» η Ισπανία βρίσκεται στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ΜΤΙ (Medical Tourism Index). Ακόμα, η Τουρκία αποτελεί συνήθη προορισμό για ιατρικό τουρισμό. Γι’ αυτό ευθύνεται κατά κύριο λόγο το γεγονός ότι στην Τουρκία πραγματοποιούνται πολλές εγχειρήσεις ή θεραπείες, οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα. 

Πέραν του ιατρικού τουρισμού πλέον έχει διαδοθεί αρκετά και ο λεγόμενος «τουρισμός υγείας». Εν προκειμένω δεν αναφερόμαστε τόσο σε επεμβάσεις και θεραπείες στο εξωτερικό, αλλά κυρίως για μέτρα πρόληψης ή για κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης. Αυτός είναι άλλος ένας λόγος για τον οποίο ταξιδεύουν πολλοί ασθενείς σε άλλες χώρες.

Θεραπεία στο Εξωτερικό Γρήγορα και με Ασφάλεια από τη Medical Air Service Hellas

Για περιπτώσεις ιατρικού τουρισμού, π.χ. προς Γερμανία, Ευρώπη ή ΗΠΑ, διοργανώνουμε γρήγορα, οικονομικά και με ασφάλεια την συνολική μεταφορά του ασθενή. Εν προκειμένω επιλέγεται είτε πτήση με αεροασθενοφόρο είτε κάποια εμπορική πτήση με ιατρική συνοδεία. Ασφαλώς ο ασθενής παραλαμβάνεται από τον τόπο διαμονής του και μεταφέρεται με ασφάλεια στο αεροδρόμιο με ασθενοφόρο. Αντίστοιχα και η μεταφορά από το αεροδρόμιο-προορισμό στην κλινική υποδοχής γίνεται με ασθενοφόρο.

Κατόπιν αιτήματος προσφέρουμε στους ασθενείς μας και περαιτέρω υπηρεσίες, όπως:

  • Διευθέτηση ταξιδιωτικών εγγράφων
  • Υπηρεσίες διερμηνείας
  • Επικοινωνία με τις κλινικές της επιλογής σας
  • Παροχή κλειστών δρομολογίων για ασθενείς και τους συγγενείς τους

Η διαπολιτισμική μας εμβέλεια μας επιτρέπει άμεση και απλοποιημένη επικοινωνία με διεθνείς ασθενείς, τους συγγενείς τους και το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου της εκάστοτε χώρας.

Χάρη στην μακροχρόνια εμπειρία μας μπορούμε να σας παρέχουμε πολύ γρήγορα το κατάλληλο μεταφορικό μέσο, όμως υπάρχει φυσικά και η δυνατότητα για βραχυπρόθεσμες αλλαγές.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας