Παιδιατρική Αεροδιακομιδή στο Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης «Arche IntensivKinder»

Το Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης ARCHE IntensivKinder ειδικεύεται στην περίθαλψη και τη θεραπεία παιδιών και νεογνών στην εντατική, που χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη. Σε τέτοιες περιπτώσεις το παιδί χρειάζεται συνήθως ειδική αποθεραπεία. Το συγκεκριμένο είδος αποθεραπείας υπάρχει στο δήμο του Κούστερντινγκεν της πόλης Τύμπινγκεν της Γερμανίας στην εν λόγω κλινική, όπου τα παιδιά μπορούν να λάβουν τις απαραίτητες θεραπείες.

Ένας μικρός μας ασθενής από την Πολωνία χρειαζόταν παρόμοια ειδική αποθεραπεία, εξού και απευθύνθηκε σε εμάς, στο Κέντρο Arche IntensivKinder. Συγκεκριμένα μετά από ένα σοβαρό ατύχημα ο τρίχρονος ασθενής έπρεπε να δέχεται αναπνευστική υποστήριξη σε ΜΕΘ της Βαρσοβίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για το τελικό στάδιο της αποθεραπείας του έπρεπε να μεταφερθεί στο Κέντρο Arche IntensivKinder στο Κούστερντινγκεν.

Συνεχής Φροντίδα για το Νεαρό Ασθενή

Bombardier Learjet 35

Λόγω της σοβαρότητας της νόσου τέθηκε σαν πρόταση μια παιδιατρική αεροδιακομιδή. Αφού το αγόρι χρειαζόταν συνεχή παρακολούθηση, χρησιμοποιήθηκε πέραν της αεροδιακομιδής και η Υπηρεσία «Από Κλίνη σε Κλίνη». Ο μικρός μας ασθενής παραλήφθηκε από την ομάδα μας από τη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων στη Βαρσοβία και μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο. Εκεί περίμενε ήδη εκείνον και τη μητέρα του το αεροασθενοφόρο τύπου Bombardier Learjet 35. Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή φροντίδα του παιδιού, επιστρατεύτηκε και ένας ειδικά εξειδικευμένος παιδίατρος, ο οποίος συνόδευσε τον μικρό ασθενή.

Μετά από μια δίωρη πτήση το αεραοσθενοφόρο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης. Από εκεί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Arche IntensivKinder.

Μετά τη μεταφορά η συνεργάτιδα της Medical Air Service Hellas μας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της. Επιπλέον η μητέρα του μικρού ασθενή φάνηκε ευχαριστημένη από την ομαλή διεξαγωγή της μεταφοράς. Τη χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι της επιτράπηκε να συνοδεύσει το γιό της καθ’ όλη τη διάρκεια.

Και εμάς τους ίδιους χαροποιεί το γεγονός ότι το Κέντρο Arche IntensivKinder θα μας προτιμήσει και στο μέλλον για αεροδιακομιδές ασθενών από το εξωτερικό.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας