Μεταφορά μίας μέλλουσας μητέρας στα Μπαρμπάντος

Οι επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ίσως ο μεγαλύτερος φόβος κάθε εγκύου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι απαραίτητη η παροχή κατάλληλης ιατρικής περίθαλψης για τη διασφάλιση της υγείας της μητέρας και του παιδιού, η οποία δυστυχώς δεν μπορεί να παρασχεθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

 αεροδιακομιδη-ασθενη-μπαρμπαντοσ

Αυτό συνέβη σε μια οικογένεια στη Γουιάνα της Νότιας Αμερικής. Η μητέρα βρισκόταν στην 28η εβδομάδα μιας περίπλοκης εγκυμοσύνης ενώ είχε ήδη περάσει τους προηγούμενους δύο μήνες στο κρεβάτι. Η υπερβολική κίνηση θα προκαλούσε αιμορραγία και θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του μωρού της. Η διαθέσιμη ιατρική περίθαλψη στη Γουιάνα ήταν κάθε άλλο παρά ιδανική. Δεν ήταν καν βέβαιο ότι θα ήταν διαθέσιμες επαρκείς προμήθειες αίματος για μετάγγιση σε περίπτωση αιμορραγίας.

Προγραμματισμός της αποστολής πτήσης

Η οικογένεια συμφώνησε ότι η μεταφορά της ασθενούς στο εξωτερικό ήταν η καλύτερη λύση. Στο γειτονικό νησί Μπαρμπάντος της Καραϊβικής, ήλπιζαν για καλύτερη θεραπεία λόγω των υψηλότερων ιατρικών προτύπων. Για την ασφαλή εκτέλεση της μεταφοράς, η οικογένεια εμπιστεύτηκε την επαγγελματική βοήθεια της Medical Air Service Hellas.

Για τους ειδικούς πτήσης των ασθενοφόρων μας, δεν είναι πρόβλημα να στείλουν ένα αεροσκάφος διακομιδής σε οποιαδήποτε τοποθεσία στον κόσμο μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα – όπως συνέβη και στο Διεθνές Αεροδρόμιο Cheddi Jagan στη Γουιάνα. Επιλέξαμε το Cessna Citation 525A CJ2, το οποίο ήταν μια εξαιρετικά οικονομική επιλογή για τη σχετικά σύντομη πτήση προς τα Μπαρμπάντος. Το ασθενοφόρο-τζετ είχε επίσης αρκετό χώρο για την έφηβη κόρη της οικογένειας, η οποία ήθελε να συνοδεύσει τη μητέρα της για υποστήριξη.

Ενώ οι υπεύθυνοι του σχεδίου πτήσης μας ετοίμαζαν τη μεταφορά του ασθενούς, η ιατρική μας ομάδα επικοινώνησε με τους θεράποντες ιατρούς στη Γουιάνα. Οι γιατροί δεν ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμοι απέναντι στην οικογένεια, αλλά κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας μεταξύ ιατρών καταφέραμε να διευκρινίσουμε όλα τα ανοικτά ερωτήματα και να αποδείξουμε ότι η ασθενής ήταν fit to fly.

Από τη Γουιάνα στα Μπαρμπάντος

Παραλάβαμε την ασθενή μας με ένα ασθενοφόρο και την μεταφέραμε στο αεροδρόμιο υπό ιατρική επίβλεψη. Εκεί, ο ιατρός πτήσης μας ανέλαβε την ασθενή και το αεροσκάφος διακομιδής απογειώθηκε για τα Μπαρμπάντος λίγο αργότερα. Μετά από μια πτήση που διήρκεσε λιγότερο από 90 λεπτά, το ασθενοφόρο-τζετ μας προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Sir Grantley Adams International Airport στα Μπαρμπάντος. Από εκεί, μεταφέραμε την ασθενή μας στο δεύτερο σπίτι της, όπου έπρεπε να μπει σε καραντίνα για πέντε ημέρες για να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της τοπικής κυβέρνησης.

Μετά την επιτυχή μεταφορά της μέλλουσας μητέρας στα Μπαρμπάντος, η οικογένεια μας ευχαρίστησε θερμά. Τώρα περιμένουν με ενθουσιασμό και ανυπομονησία τη γέννηση του μωρού. Ευχόμαστε στους γονείς και στο μωρό ό,τι καλύτερο.

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα

Η έμπειρη ομάδα μας είναι στη διάθεσή σας 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα για να οργανώσει μια γρήγορη και ασφαλή αεροδιακομιδή. Επικοινωνήστε μαζί μας ανά πάσα στιγμή για μια δωρεάν διαβούλευση ή μια μη δεσμευτική προσφορά.

Επικοινωνήστε μαζί μας