Μεταφορά ασθενούς από την Ουκρανία στο Γκρόνινγκεν

Όταν το δικό τους παιδί αρρωσταίνει βαριά, οι γονείς κάνουν τα πάντα για να του προσφέρουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία. Αλλά τι θα συμβεί αν η οικογένεια ζει σε μια χώρα όπου διαπράττονται σοβαρά εγκλήματα πολέμου, τα νοσοκομεία βομβαρδίζονται και τα φάρμακα σπανίζουν; Σε μια χώρα όπου πολλοί άνθρωποι στερούνται την ευκαιρία να λάβουν ζωτικής σημασίας θεραπεία λόγω έλλειψης ευκαιριών; Σε μια τέτοια κατάσταση, η υποστήριξη εξωτερικών προσώπων είναι απαραίτητη.

Επείγουσα ανάγκη για μια μεταφορά με αεροασθενοφόρο από την Ουκρανία

αεροδιαμομιδη-ουκρανια

Πρόσφατα, λάβαμε ένα αίτημα από μια ενδιαφερόμενη υπάλληλο ενός ολλανδικού βρεφονηπιακού σταθμού. Η Ivanka, η 7χρονη κόρη ενός γνωστού που βρίσκεται στην Ολλανδία, για επαγγελματικούς λόγους, χρειαζόταν επειγόντως βοήθεια: Το κοριτσάκι, το οποίο ζει στην Ουκρανία με τη μητέρα του και τα δύο αδέλφια του, πάσχει από υδροκέφαλο. Αυτή είναι μια επέκταση των χώρων στον εγκέφαλο που είναι γεμάτοι με εγκεφαλονωτιαίο υγρό.

Το κοριτσάκι χρειαζόταν επείγουσα χειρουργική επέμβαση, αλλά η χειρουργική επέμβαση στην Ουκρανία δεν ήταν πλέον δυνατή. Ως εκ τούτου, πραγματοποιήθηκε επαφή με νοσοκομείο στην Ολλανδία. Οι γιατροί μιας κλινικής στο Γκρόνινγκεν συμφώνησαν να περιθάλψουν την νεαρά ασθενή και να καλύψουν τα έξοδα της θεραπείας.

Δυστυχώς, λόγω της τρέχουσας κατάστασης, δεν είναι εύκολο να φύγει από την Ουκρανία, γι' αυτό και η γυναίκα στράφηκε στο κέντρο αεροασθενοφόρων. Φυσικά και θέλαμε να βοηθήσουμε αμέσως. Συνήθως, τέτοιες μεταφορές ασθενών είναι μεταφορές ρουτίνας, αλλά η κατάσταση στην Ουκρανία εξακολουθεί να είναι πολύ τεταμένη, οπότε η οργάνωση μεταφοράς ασθενών από την εμπόλεμη ζώνη δεν είναι εύκολο έργο για την έμπειρη ομάδα μας.

Με την ενεργή υποστήριξη της πελάτισσας μας και της οικογένειας του κοριτσιού, ξεκινήσαμε την οργάνωση μιας ασυνήθιστης μεταφοράς ασθενών: Η οικογένεια της γενναίας ασθενούς συντόνισε ένα ουκρανικό ασθενοφόρο για να μεταφέρει το κορίτσι στα πολωνικά σύνορα. Από εκεί, ένα ασθενοφόρο εδάφους, που οργανώθηκε από εμάς, επρόκειτο να πάει στο αεροδρόμιο του Λούμπλιν για να πάρει το αεροασθενοφόρο προς την Ολλανδία.

Παράκαμψη με ασφάλεια με το ασθενοφόρο προς το Γκρόνινγκεν.

Την ημέρα της αποστολής, όλοι οι εμπλεκόμενοι ήλπιζαν σε μια ομαλή διαδικασία μεταφοράς των παιδιών ασθενών. Για την ώρα όλα πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο. Η Ivanka παρελήφθη από το σπίτι της στην πόλη Lviv από το ουκρανικό ασθενοφόρο εδάφους. Αλλά δυστυχώς υπήρχαν προβλήματα κατά τη διέλευση στα σύνορα: Στο ουκρανικό ασθενοφόρο δεν επετράπη η διέλευση των συνόρων και εστάλη σε άλλη συνοριακή διάβαση. Εκεί, ο οδηγός του ασθενοφόρου αρνήθηκε αρχικά να περάσει τα σύνορα. Υπήρχε μεγάλος φόβος να μην επιτραπεί στη συνέχεια η επιστροφή στην Ουκρανία.

Μόνο μετά από προσεκτική σκέψη θα διασχίζονταν τα σύνορα. Από την άλλη πλευρά, ο πατέρας του μικρού κοριτσιού περίμενε ήδη με λαχτάρα να αγκαλιάσει την κόρη του. Η πελάτης μας ήταν επίσης στο χώρο για να συνοδεύσει την περαιτέρω μεταφορά.

ασθενοφορο-ουκρανια-γκρονινγκεν

Η ιατρική ομάδα του επίγειου ασθενοφόρου μας παρέλαβε την ασθενή στα πολωνικά σύνορα και την οδήγησε στο αεροδρόμιο Lublin-Świdnik Lotnisko στο Λούμπλιν το συντομότερο δυνατό. Από εκεί πετάξαμε με αεροασθενοφόρο Bombardier Learjet 45 στο αεροδρόμιο Eelde στην Ολλανδία, όπου ένα άλλο επίγειο ασθενοφόρο παρέλαβε το παιδί για μεταφορά στην κλινική προορισμού στο Γκρόνινγκεν.

αερομεταφορα-ουκρανια-γκρονινγκεν

Μετά τη μεταφορά, όλοι οι εμπλεκόμενοι ένιωσαν ανακούφιση που η μεταφορά ασθενών από την Ουκρανία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Ελπίζουμε ότι η επερχόμενη επιχείρηση θα πάει καλά και ευχόμαστε σε όλη την οικογένεια ό,τι καλύτερο! Ελπίζουμε μια μέρα να έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους υγιείς.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν είστε στην Ουκρανία και χρειάζεστε αεροασθενοφόρο, είμαστε εκεί για σας 24 ώρες το 24ωρο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για μια δωρεάν διαβούλευση ή έναν μη δεσμευτικό υπολογισμό του κόστους για τον επαναπατρισμό σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας