Επαναπατρισμός Ασθενούς με Κορωνοϊό από την Ουκρανία

Ολόκληρη η Ευρώπη αυτή τη στιγμή διανύει το δεύτερο κύμα Κορωνοϊού. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σε πολλές χώρες και γίνονται όλο και λιγότερα ταξίδια. Παρόλα αυτά τυχαίνει μερικές φορές ένας ασθενής να αρρωστήσει με COVID-19 κατά τη διαμονή του στο εξωτερικό και να θέλει μετά να επιστέψει πάραυτα στην πατρίδα.

επαναπατρισμοσ ασθενουσ με κορονοιο

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξε άλλο ένα περιστατικό αντίστοιχου επαναπατρισμού λόγω COVID – εκείνη τη φορά από την Ουκρανία στη Γερμανία. Ο αδερφός της ασθενούς μας κόλλησε κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της διαμονής του κοντά στο Κίεβο και μπήκε σε καραντίνα κατοίκων. Εφόσον δεν ήταν δυνατή η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ουκρανικό νοσοκομείο, οι ασθενείς θέλησαν να μεταφερθούν στη Γερμανία.

Επαναπατρισμός με Αεροασθενοφόρο

Η επιστροφή με εμπορικό αεροπλάνο αποκλείστηκε φυσικά για το συγκεκριμένο περιστατικό. Μόνο σε αερασθενοφόρο μπορούσαν να επιστρέψουν με ασφάλεια, αφού μπορούσαν να διατηρηθούν οι κανονισμοί της καραντίνας. Γι’ αυτό επιστρατεύσαμε την επόμενη μέρα ένα Piper PA-42-720 Cheyenne IIIA με μοντέρνο ιατρικό εξοπλισμό στο Διεθνές Αεροδρόμιο Kiev Zhuliany International Airport.

Η πελάτισσά μας είχε αποφασίσει να βρει εκείνη ασθενοφόρο, ώστε να φτάσει στο εν αναμονή αερασθενοφόρο. Εκεί η ιατρική ομάδα μας παρέλαβε τον ασθενή και λίγη ώρα μετά το αεροσκάφος απογειώθηκε με προορισμό τη Γερμανία. Μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μονάχου το ασθενοφόρο μας ανέλαβε την περαιτέρω μεταφορά σε κοντινή κλινική.

Φυσικά ο ασθενής παρέμεινε απομονωμένος καθ’ όλη τη διάρκεια του επαναπατρισμού, ώστε να διατηρηθεί η καραντίνα του. Γι’ αυτό χρησιμοποιούμε μια σύγχρονη μονάδα απομόνωσης, η οποία λόγω της διαφοράς πίεσης στο εσωτερικό αποτρέπει την εξάπλωση του ιού. Μέσω ειδικών εσοχών η ιατρική ομάδα μας έχει πλήρη ελευθερία δράσης, χωρίς να κινδυνεύουν οι ίδιοι.

ασθενησ με κορονοιο

Μετά την άφιξη του ασθενοφόρου μας στο νοσοκομείο της υποδοχής, η αδερφή του ασθενή πήρε το χρόνο να μας ευχαριστήσει εκ νέου για την εξαιρετική οργάνωση του επαναπατρισμού. Ευχόμαστε στους ασθενείς μας τα καλύτερα και μια γρήγορη ανάρρωση.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο. Τρόποι επικοινωνίας:

Επικοινωνήστε μαζί μας