Η περίπτωση ενός ναυτικού που υπέστη καρδιακή προσβολή στη θάλασσα

Φανταστείτε να βρίσκεστε στη μέση του ωκεανού, δίχως να φαίνεται η στεριά και να αντιμετωπίζετε ένα σοβαρό έκτακτο ιατρικό περιστατικό, όπως μια καρδιακή προσβολή. Κοντά σας δεν υπάρχουν ούτε γιατροί, ούτε νοσοκομείο, μόνο η θάλασσα. Όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται, η πιθανότητα παρόμοιων επικίνδυνων ατυχημάτων δεν πρέπει να εκμηδενίζεται για τους ναυτικούς. 

Παρά το γεγονός ότι τέτοια εργατικά ατυχήματα είναι συνηθισμένα για όσους εργάζονται στη θάλασσα, τα βήματα που αφορούν τον σχεδιασμό αντιμετώπισης περιστατικών έκτακτης ανάγκης παραμένουν ελλιπή. Η συνήθης διαδικασία προβλέπει συνήθως τη μεταφορά του ασθενούς με το πλοίο στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου θα του παρασχεθεί επείγουσα ιατρική περίθαλψη σε τοπικό νοσοκομείο. Ωστόσο, εάν η ποιότητα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στη συγκεκριμένη περιοχή είναι κακή ή εάν ο ασθενής χρειάζεται πολύ χρόνο για να αναρρώσει, οι εταιρείες διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη, η οποία περιλαμβάνει τον επαναπατρισμό, για τους υπαλλήλους τους

ιατρική εκκένωση

Ο 26χρονος έπεσε στη θάλασσα και υπέστη καρδιακή προσβολή.

Πρόσφατα οργανώσαμε μια τέτοια αποστολή επαναπατρισμού για έναν 26χρονο ναυτικό, ο οποίος επέζησε από θαύμα, έπειτα από διάφορα επικίνδυνα επείγοντα ιατρικά ατυχήματα. Έπεσε στη θάλασσα της Βαλτικής από ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος και οι συνάδελφοί του δεν μπόρεσαν να τον ανεβάσουν στο σκάφος. Ο νεαρός άνδρας αναγκάστηκε να περιμένει πάνω από μιάμιση ώρα μέσα στο κρύο νερό, κατά τη διάρκεια της οποίας υπέστη καρδιακή προσβολή και υποθερμία. 

Όταν τελικά διασώθηκε, η ομάδα διάσωσης πραγματοποίησε ΚΑΡΠΑ για να τον επαναφέρει καθ' οδόν προς ένα νοσοκομείο στην Κάρλσκρουνα της Σουηδίας. Μετά από ημέρες ιατρικής περίθαλψης στη ΜΕΘ, δεν παρουσίασε ιδιαίτερα σημάδια βελτίωσης και τέθηκε υπό υποβοηθούμενη αναπνοή. Λαμβάνοντας υπόψη την ιατρική του κατάσταση, η θεραπεία και η ανάρρωση αποδείχθηκε πολύ μακρά για τον ασθενή, ο οποίος βρισκόταν μακριά από την οικογένειά του. 

Ο εργοδότης του ασθενούς επικοινώνησε με την Medical Air Service Hellas

Έτσι, ο εργοδότης επικοινώνησε με την Medical Air Service Hellas για να οργανώσει τον ιατρικό επαναπατρισμό του ασθενούς στην Πολωνία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ασθενής χρειαζόταν εντατική θεραπεία, ζητήθηκε αεροσκάφος με εξοπλισμό ΜΕΘ. Ξεκινήσαμε αμέσως την οργάνωση της πτήσης και χρησιμοποιήσαμε το αεροσκάφος Cessna Citation 550 Bravo, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει τον κατάλληλο εξοπλισμό, την ιατρική ομάδα και τη μητέρα του ασθενούς, η οποία ήθελε να βρίσκεται στο πλευρό του αγαπημένου της γιου, προσφέροντας του ηθική υποστήριξη.

Τα ασθενοφόρα εδάφους οργανώθηκαν τόσο στη Σουηδία όσο και στην Πολωνία, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η παροχή συνεχούς φροντίδας. Μετά την προσγείωση στην Πολωνία, ο πελάτης μεταφέρθηκε σε κλινική, όπου έλαβε περαιτέρω θεραπεία και, το σημαντικότερο, όπου οι αγαπημένοι του ήταν δίπλα του για να τον φροντίσουν και να τον βοηθήσουν να αναρρώσει σε ένα οικείο και ζεστό περιβάλλον, κάτι που σίγουρα θα επιταχύνει τη διαδικασία ανάρρωσης. 

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια αεροασθενοφόρο

Εάν πρέπει να οργανώσετε την ιατρική μεταφορά ενός ασθενούς που χρειάζεται εντατική φροντίδα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Τα αεροασθενοφόρα μας μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών ΜΕΘ.  Απλά επικοινωνήστε με την ομάδα μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας