Από το υδροπλάνο προς το τζετ ασθενοφόρο

Οι Μαλδίβες είναι ένας πραγματικός παράδεισος και επομένως ιδανικός για παραθεριστές που εκτιμούν τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες και τις όμορφες παραλίες. Πολλά μικρά νησιά έχουν αναπτυχθεί τουριστικά και προσφέρουν στους τουρίστες ηρεμία και απομόνωση. Αλλά στην περίπτωση ιατρικών προβλημάτων, αυτή η απομόνωση ξαφνικά δεν είναι πλέον επιθυμητή. Συχνά αυτά τα νησιά δεν διαθέτουν ειδικές ιατρικές εγκαταστάσεις και ο γιατρός του ξενοδοχείου έχει περιορισμούς στις θεραπευτικές αγωγές που μπορεί να προσφέρει.

Μια τέτοια κατάσταση αντιμετώπισε ένας ασθενής με σοβαρή νευρική ασθένεια που βρισκόταν σε ένα μικρό νησί στα βόρεια των Μαλδίβων. Έπρεπε να μεταφερθεί στην Ελβετία, για να νοσηλευτεί σε ειδική κλινική και ανέθεσε τα κεντρικά του αεροασθενοφόρου για τη διεξαγωγή.

Στο υδροπλάνο για Malé

Δεν ήταν δυνατή η συνήθης μεταφορά με ασθενοφόρο, καθώς το μοναδικό μεγάλο αεροδρόμιο στις Μαλδίβες είναι στην πρωτεύουσα Malé στο νησί Hulhulé. Γι' αυτό βρήκαμε μια λύση που ικανοποιούσε αυτή την ειδική κατάσταση. Στις Μαλδίβες, άνθρωποι και αγαθά μεταφέρονται κυρίως με πλοία και υδροπλάνα. Επειδή ένα πλοίο ήταν πολύ αργό στη συγκεκριμένη περίπτωση, οργανώσαμε για τη μεταφορά του ασθενή στο Malé ένα κατάλληλο υδροπλάνο και έτσι μπορέσαμε να διασφαλίσουμε την ασφαλή μεταφορά του.

Από το Malé προς τη Ζυρίχη

Η περαιτέρω μεταφορά του ασθενούς στη Ζυρίχη ήταν έπειτα σκέτη ρουτίνα. Τον πήραμε στο διεθνές αεροδρόμιο της Velana σε ένα αεροασθενοφόρο τύπου Gulfstream G100 και απογειωθήκαμε το συντομότερο δυνατό. Κατά την διάρκεια των σχεδόν 13 ωρών πτήσης, ο προστατευόμενος μας βρισκόταν στα καλύτερα χέρια της ιατρικής ομάδας και μπόρεσε μετά την προσγείωση να μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης στο ασθενοφόρο που τον περίμενε. Αμέσως μετά, ο ασθενής έφτασε στο νοσοκομείο και μπόρεσε να ξεκινήσει τη θεραπεία του. Του ευχόμαστε τα καλύτερα για την ανάρρωσή του!

Στοιχεία Επικοινωνίας

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας