Ακτινοθεραπεία στο Σαν Ντιέγκο για επτάχρονο ασθενή με καρκίνο

Ακόμα κι αν τους ευχόμαστε ειλικρινά μια υγιή και ανέμελη ζωή: Μερικές φορές τα παιδιά παλεύουν σε νεαρή ηλικία με σοβαρά προβλήματα υγείας. Έτσι έγινε και με τη μικρή Agata από το Kattowitz. Το επτάχρονο κορίτσι διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος αφαιρέθηκε χειρουργικά.

αεροδιακομιδη καρκινοπαθη

Φυσικά, οι γονείς της ήθελαν να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να προσφέρουν στη μικρή την καλύτερη δυνατή περαιτέρω θεραπεία. Σε αυτή τη περίπτωση αυτό σήμαινε μια εξειδικευμένη ακτινοθεραπεία, η οποία προσφέρεται μόνο σε λίγα νοσοκομεία παγκοσμίως. Το νοσοκομείο Rady Childrens Hospital στο Σαν Ντιέγκο συμφώνησε να πάρει την Agata, αλλά το κόστος της θεραπείας εκεί θα ήταν πολύ υψηλό - περισσότερο από ό,τι μπορούσε να αντέξει η οικογένεια της.

Αυτό όμως δεν μπόρεσε να αποθαρρύνει τους γονείς της Agata. Ξεκίνησαν έκκληση για δωρεά στο διαδίκτυο και κινητοποίησαν το κοινό για να βοηθήσει την μικρή καρκινοπαθή. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με μεγάλο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, η οικογένεια συγκέντρωσε αρκετές δωρεές για τη μεταφορά της Agata στο Σαν Ντιέγκο και τη θεραπεία στις ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο των ΜΜΕ

μμε

Για την ασφαλή μετακίνηση της Agata, ήταν απαραίτητη η χρήση ενός αεροασθενοφόρου. Εδώ η οικογένεια ζήτησε τη στήριξη μας και εμείς ήμασταν πρόθυμοι να βοηθήσουμε: Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οργανώσαμε τα πάντα για μια ομαλή μεταφορά και παραχωρήσαμε ένα αεροασθενοφόρο τύπου Bombardier Learjet 45 στο Kattowitz. Το σύγχρονο εξοπλισμένο τζετ πρόσφερε αρκετό χώρο για την ιατρική ομάδα και για τη μητέρα της Agata, η οποία φυσικά δεν ήθελε να φύγει από το πλευρό της μικρής μας ασθενούς.

Ενώ οι περισσότερες πτήσεις αεροασθενοφόρων πέρασαν απαρατήρητες από το ευρύ κοινό, αυτή τη φορά η περίπτωση αυτή ήταν διαφορετική: Χάρη στη δημοσιότητα της Agata στο διαδίκτυο, ακόμη και η πολωνική τηλεόραση από το διεθνές αεροδρόμιο Katowice έκανε ρεπορτάζ. Βοηθήσαμε την οικογένεια στην αντιμετώπιση των ΜΜΕ και δώσαμε πρόθυμοι λεπτομέρειες για την επερχόμενη πτήση.

Ο γρηγορότερος δρόμος για τις ΗΠΑ

αεροδιακομιδη ηπα

Ενώ οι συνεντεύξεις συνεχίζονταν ακόμη, οι πιλότοι μας άρχισαν να προετοιμάζονται για απογείωση. Εκείνη τη στιγμή, η Agata βρισκόταν ήδη στη φροντίδα του γιατρού της πτήσης. Λίγο αργότερα, το Learjet μπόρεσε να απογειωθεί και ξεκίνησε το δρόμο του  πνω από την Ισλανδία και τον Καναδά για τις ΗΠΑ. Κατά την προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Ντιέγκο ένα ασθενοφόρο περίμενε ήδη την Agata για να τη μεταφέρει με ασφάλεια στο νοσοκομείο και να την παραδώσει στους γιατρούς εκεί.

Φυσικά, ευχόμαστε στην γενναία μικρό ασθενή μας ό,τι καλύτερο για την επερχόμενη ακτινοθεραπεία. Ωστόσο, είναι πιθανό να χρειαστεί περαιτέρω θεραπεία στη συνέχεια. Για αυτόν τον λόγο οι γονείς της Agata συνεχίζουν να ζητάνε δωρεές. Εάν θέλετε επίσης να υποστηρίξετε τη θεραπεία της Agata, μπορείτε να το κάνετε εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας