Αεροπορικό ασθενοφόρο για μωρό λίγων μηνών με δυσκολία στην αναπνοή

Τίποτα δεν είναι πιο θλιβερό για τους γονείς από το να βλέπουν το παιδί τους να υποφέρει. Τα παιδιά είναι αβοήθητα όταν είναι άρρωστα, δεν μπορούν να εκφραστούν σωστά ή στην περίπτωση των βρεφών δεν μπορούν να επικοινωνήσουν καθόλου. 

Νιώθουμε ανίσχυροι όταν έχουν ήπιο πυρετό, τι γίνεται όταν το μωρό σας δεν μπορεί να αναπνεύσει μόνο του; Αυτό συνέβη σε έναν από τους μικρούς μας ασθενείς. Μόλις λίγων μηνών, ο μικρός υπέστη μαλάκωμα της τραχείας, κάτι που σημαίνει ότι είχε δυσκολία στην αναπνοή. Εισήχθη σε ΜΕΘ υπό τεχνητή αναπνοή σε νοσοκομείο στο Λοτζ της Πολωνίας, χρειάστηκε να μεταφερθεί σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Μίνστερ της Γερμανίας για να υποβληθεί σε θεραπεία για την κατάστασή του. 

Υπήρχε ανάγκη για διασωλήνωση κατά τη διάρκεια της πτήσης 

Ήδη σε απελπιστική κατάσταση, η μητέρα δεν είχε αρκετά χρήματα για τη θεραπεία του παιδιού της. Ευτυχώς, η οργάνωση Cor Infantis ήρθε να την βοηθήσει. Πρόκειται για Πολωνικό Ίδρυμα που εργάζεται για παιδιά και βρέφη με στεφανιαία νόσο (CHD) και άλλες σχετικές επιπλοκές. Η Medical Air Service Hellas συνεργάζεται με αυτό το ίδρυμα εδώ και αρκετό καιρό. Βοηθά τους ασθενείς να συγκεντρώσουν χρήματα για την ιατρική τους μεταφορά και θεραπεία στο εξωτερικό. 

Δεδομένου ότι το μωρό είχε δυσκολία στην αναπνοή, χρειάστηκε συνεχής διασωλήνωση κατά τη διάρκεια της πτήσης για Γερμανία, κάτι που είναι δυνατό μόνο μέσω ασθενοφόρου. Έτσι, χρειαστήκαμε ένα Bombardier Challenger 650, το οποίο είναι αρκετά ευρύχωρο για να φιλοξενήσει το μωρό, τη μητέρα του και το ιατρικό μας πλήρωμα. Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση του ασθενούς φροντίσαμε να έχουμε επί του σκάφους παιδιατρική ιατρική ομάδα και έμπειρο αναισθησιολόγο. 

μητερα-παιδι-αερομεταφορα

Ομαλή πτήση με παιδιατρική ιατρική ομάδα επί του σκάφους

Έχοντας επίγνωση της αναγκαιότητας της κατάστασης, της κατάστασης του μωρού και της ψυχικής κατάστασης των γονέων, φροντίσαμε να οργανώσουμε μια πτήση το συντομότερο δυνατόν, εντός λίγων ημερών από την αρχική επαφή. Επιπλέον, επικοινωνήσαμε με το νοσοκομείο στο Μίνστερ για να επιβλέπουμε την εισαγωγή του μικρού ασθενούς στη Γερμανία, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και ότι η μητέρα δεν χρειάζεται να υπομείνει μεγαλύτερη ψυχική επιβάρυνση. 

Την ημέρα της πτήσης, παραλάβαμε τον ασθενή από το νοσοκομείο της Πολωνίας με ασθενοφόρο εδάφους. Ο γιατρός μας τον συνόδευσε στο αεροδρόμιο όπου μεταφέρθηκε σε αεροασθενοφόρο. Καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, ήταν διασωληνωμένος και φροντιζόταν από τους ειδικούς μας. Η πτήση διήρκεσε μιάμιση ώρα ήταν ομαλή, με την παιδιατρική μας ομάδα να παρακολουθεί συνεχώς το μωρό. Στο αεροδρόμιο της Γερμανίας περίμενε ήδη ασθενοφόρο εδάφους και μόλις προσγειώθηκε το ασθενοφόρο, ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μίνστερ. 

θερμοκοιτιδα-αερομεταφορα

Η αποστολή μας δεν τελείωσε μετά την παράδοση του ασθενούς στο νοσοκομείο. Φροντίσαμε να ελέγξουμε τον ασθενή και με χαρά μάθαμε ότι όλα πήγαν καλά. Μετά την αποσωλήνωση, το μωρό μπόρεσε να αναπνεύσει μόνο του. Του ευχόμαστε καλή ανάπτυξη. 

Επικοινωνήστε μαζί μας για αεροασθενοφόρο

Εάν βρεθείτε σε παρόμοια κατάσταση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για ένα αεροασθενοφόρο. Μπορούμε να σας παρέχουμε τον εξοπλισμό και τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες που είναι απαραίτητοι για να διασφαλίσουμε ότι το μωρό σας θα μεταφερθεί στο εξωτερικό με ασφάλεια για τη θεραπεία του.

Επικοινωνήστε μαζί μας