Αεροδιακομιδή στους -30 °C

Την περασμένη εβδομάδα ήμασταν σε θέση να αποδείξουμε ότι είμαστε πάντα δίπλα στους ασθενείς μας, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Η κατάσταση της υγείας ενός Μογγόλου διπλωμάτη ήταν κακή και βρισκόταν σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της πολιτείας Ουλάν Μπατόρ. Δεδομένου ότι οι συγγενείς του θεώρησαν ότι η ιατρική περίθαλψη εκεί δεν ήταν επαρκής, επρόκειτο να μεταφερθεί με αεροασθενοφόρο στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

αεροδιακομιδη ασθενη με χιονια

Παραμένοντας ψύχραιμοι σε πολικές θερμοκρασίες

Για εμάς, μια τέτοια μεταφορά ασθενούς κανονικά θα ήταν ρουτίνα. Όμως ο σκληρός χειμώνας στη Μογγολία απαιτούσε κάποια ειδικά μέτρα. Εξάλλου, για την ημέρα της πτήσης προβλέπονταν θερμοκρασίες που έφταναν τους -30 °C. Αυτό το έντονο κρύο θα αποτελούσε έναν επιπλέον κίνδυνο για την υγεία του ασθενούς.

Έτσι, για αυτή την πτήση, δεν αναλάβαμε τον ασθενή στην ανοικτή πίστα στάθμευσης αεροσκαφών του αεροδρομίου. Αντ 'αυτού, το αεροσκάφος διακομιδής μας, ένα Cessna Citation 560 XLS, στάθμευσε σε ένα κλειστό υπόστεγο σε πολύ πιο άνετες συνθήκες. Το ασθενοφόρο που είχε παραλάβει τον ασθενή από το νοσοκομείο τον μετέφερε στο υπόστεγο όπου τον ανέλαβε ο γιατρός πτήσης.

Ακόμα και το αεροσκάφος έπρεπε να προστατευτεί από τις επιπτώσεις του έντονου κρύου. Ως εκ τούτου, το προσωπικό του αερολιμένα διενήργησε πλήρη αποπάγωση του αεροσκάφους. Ψεκάστηκε με χημικά, απελευθερώνοντάς το με αυτόν τον τρόπο από πάγο και χιόνι. Αν είχε συσσωρευτεί πάγος στο αεροπλάνο, δεν θα ήταν δυνατή μια ασφαλής πτήση.

Ασφαλής πτήση για Νότια Κορέα

Αμέσως μετά, το ασθενοφόρο-τζετ μας απογειώθηκε. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο ασθενής μας έλαβε συνεχή φροντίδα από το ιατρικό πλήρωμα. Δύο συγγενείς ήταν επίσης σε θέση να συνοδεύσουν τον διπλωμάτη στο ευρύχωρο Cessna για να του παρέχουν επιπλέον συναισθηματική υποστήριξη. Μετά από μια πτήση τριών ωρών, το αεροπλάνο μας προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon στη Σεούλ. Εκεί, σε πολύ πιο ευχάριστες θερμοκρασίες, μεταφέραμε τον ασθενή στο ασθενοφόρο που ήδη τον περίμενε το και τον μετέφερε με ασφάλεια στο νοσοκομείο υποδοχής.

Ο ασθενής τώρα παρακολουθείται από ειδικούς γιατρούς στη Σεούλ και η οικογένειά του μας ευχαρίστησε θερμά για την επιτυχή μεταφορά του ασθενούς. Τις καλύτερες ευχές μας σε όλους!

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα

Η έμπειρη ομάδα μας είναι στη διάθεσή σας 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα για να οργανώσει μια γρήγορη και ασφαλή αεροδιακομιδή. Επικοινωνήστε μαζί μας ανά πάσα στιγμή για μια δωρεάν διαβούλευση ή μια μη δεσμευτική προσφορά.

Επικοινωνήστε μαζί μας