Τι είδους αεροασθενοφόρα υπάρχουν;

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Ένα αεροασθενοφόρο (ενίοτε γνωστό και ως διασωστικό αεροπλάνο) είναι ένα αεροσκάφος επαγγελματικά εξοπλισμένο ως ιπτάμενο ασθενοφόρο και μπορεί να είναι είτε στροβιλοελικοφόρο είτε αεροπλάνο τύπου τζετ.

Λειτουργούν ειδικά για πληθώρα εναέριων ιατρικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών εκκενώσεων ή των επειγόντων αεροπορικών ιατρικών επαναπατρισμών. Δύο παραδείγματα είναι τα στροβιλοελικοφόρα αεροσκάφοι ή τα ασθενοφόρα-τζετ.

αεροασθενοφορο

Τι είναι τα στροβιλοελικοφόρα αεροσκάφοι;

Τα στροβιλοελικοφόρα διασωστικά αεροπλάνα είναι πιο αργά από τα ασθενοφόρα-τζετ, όμως έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι πιο φτηνά στη λειτουργία τους, καθώς και το ότι μπορούν να προσγειώνονται σε μικρά, περιφερειακά αεροδρόμια με μικρότερους αεροδιαδρόμους, οι οποίοι δεν θα ήταν αρκετά μεγάλοι για αεροσκάφη τζετ. Το γεγονός ότι πρόκειται για μικρότερο αεροσκάφος επιτρέπει σε ορισμένα στροβιλοελικοφόρα αεροσκάφη ασθενοφόρα, όπως τα King Air 90, King Air 200, Piper Cheyenne κ.λπ. να προσγειώνονται πιο κοντά στη θέση προορισμού τους.

Προδιαγραφές των ασθενοφόρων-τζετ

Ωστόσο, τα σημερινά ασθενοφόρα-τζετ, όπως τα Learjet, Citation Bravo, Citation Mustang, Bombardier Challenger, Boeing Business Jet, Hawker και Embraer Phenom, έχουν το πλεονέκτημα της ταχύτητας και της μεγάλης εμβέλειας, επιτρέποντάς τους να συλλέγουν και να επαναπατρίζουν ασθενείς μεταξύ των ηπείρων εξαιρετικά γρήγορα.

Τόσο τα ασθενοφόρα-τζετ όσο και τα στροβιλοελικοφόρα αεροσκάφη διαθέτουν τα δικά τους πλεονεκτήματα όταν πρόκειται για πτήσεις διακομιδής ή επαναπατρισμούς έκτακτης ανάγκης. Είναι αυτονόητο ότι, ενώ εμείς θα σας συμβουλεύσουμε σχετικά με τα καλύτερα ιατρικά αεροπλάνα για την περίπτωσή σας, μπορείτε να επιλέξετε το δικό σας αεροασθενοφόρο.

Καλό είναι να γνωρίζετε: Εάν χρειάζεστε αεροσκάφος για επαναπατρισμό ή άλλη διακομιδή ασθενούς, μπορούμε να σας παράσχουμε εκ των προτέρων πληροφορίες σχετικά με τα ασθενοφόρα-τζετ ή τα ιατρικά ελικόπτερα που χρησιμοποιούμε.

ασθενοφορ-τζετ

Έχετε ερωτήσεις;

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τον ιατρικό επαναπατρισμό, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρουμε συμβουλές όλο το εικοσιτετράωρο για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα είδη των αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται για πτήσεις ασθενοφόρων, ανατρέξτε στη λίστα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια αεροασθενοφόρο

Τα μέλη της ομάδας μας είναι διαθέσιμα 24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες τη βδομάδα για να σας παρέχουν συμβουλές. Μπορούμε να οργανώσουμε ταχύτατες ιατρικές πτήσεις σε όλο τον κόσμο.

Επικοινωνήστε μαζί μας