Θεραπεία στις ΗΠΑ

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Οι ΗΠΑ αποτελούν και στον τομέα της ιατρικής τη χώρα των (σχεδόν) απεριόριστων ευκαιριών. Πολλά ιατρικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών συμπεριλαμβάνονται στα κορυφαία παγκοσμίως και αναλαμβάνουν ασθενείς από ολόκληρο τον κόσμο. Παρ’ όλα αυτά ο ιατρικός τουρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι συνώνυμος του υψηλού κόστους - τόσο για το ταξίδι, όσο και για τη νοσηλεία - το οποίο πρέπει να πληρωθεί ιδιωτικά. Ο ασθενής όμως αφήνεται στα χέρια των καλύτερων ειδικών παγκοσμίως, οι οποίοι συχνά διαθέτουν γνώσεις τις οποίες δεν διαθέτει η πλειοψηφία. Γι’ αυτό προσφέρονται εκεί υπερσύγχρονες μέθοδοι θεραπείας, οι οποίες σε άλλες χώρες είτε δεν έχουν εγκριθεί ακόμα είτε δεν είναι διαθέσιμες.

θεραπεια στισ ΗΠΑ

Ιατρικός Τουρισμός στις ΗΠΑ: η Προετοιμασία

Κατά την προετοιμασία της νοσηλείας ασθενή σε νοσοκομείο των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να διευθετηθούν διάφορες τυπικές διαδικασίες. Έπειτα ο ασθενής χρειάζεται προφανώς μια θέση στην επιθυμητή κλινική. Συγκεκριμένα, επειδή τέτοιου είδους φημισμένα νοσοκομεία έχουν τρομερή ζήτηση παγκοσμίως, συστήνεται ο ασθενής να επικοινωνήσει το συντομότερο δυνατό. Εξίσου νωρίς πρέπει να διευθετηθεί και η διαμονή πιθανών συνοδών σε κοντινά ξενοδοχεία.

Ανάλογα με τη χώρα καταγωγής του ασθενή ενδέχεται να χρειαστεί και ειδική άδεια εισόδου στη χώρα, κοινώς Visa. Η ανάλογη αίτηση πρέπει επίσης να γίνει το νωρίτερο δυνατό, προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα στο αεροδρόμιο, καταλήγοντας ενδεχομένως σε ανεπιθύμητες καθυστερήσεις.

Η Άφιξη στις ΗΠΑ

Η γρήγορη και άνετη άφιξη στις ΗΠΑ διασφαλίζεται μόνο με αεροπλάνο. Αν όμως ο ασθενής δεν μπορεί να ταξιδέψει χωρίς ιατρική συνοδεία, απαιτούνται ειδικές προετοιμασίες. Το ταξίδι με ασθενοφόρο-τζετ είναι η γρηγορότερη και ασφαλέστερη εναλλακτική σε αυτή την περίπτωση. Ακόμα και η πλειονότητα των ασθενών στην εντατική μπορούν να μεταφερθούν έτσι με ασφάλεια υπό ιατρική παρακολούθηση. Ο ιατρικός εξοπλισμός του τζετ προσομοιάζει εκείνον μιας σύγχρονης εντατικής μονάδας. Σχεδόν όλα τα τζετ έχουν χώρο για έναν επιπλέον συνοδό, τα μεγαλύτερα μοντέλα δε για ακόμα περισσότερους. Τέλος, ένα αερασθενοφόρο εγγυάται τον πλήρη έλεγχο όσον αφορά στον προγραμματισμό των πτήσεων, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής του αεροδρομίου αναχώρησης και της ώρας αναχώρησης.

Αν ο ασθενής δεν χρειάζεται εντατική φροντίδα, μπορεί να ταξιδέψει και με εμπορικό αεροπλάνο με ιατρική συνοδεία. Ο συγκεκριμένος τρόπος μεταφοράς απαιτεί όμως συγκεκριμένο χρόνο επεξεργασίας του αιτήματος – συνήθως 1-2 ημέρες – και φυσικά σε αυτήν την περίπτωση περιορίζεται στα προκαθορισμένα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών. Ο ασθενής ταξιδεύει συνοδεία ενός γιατρού ή ενός διασώστη, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό του καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης. Ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του, ο ασθενής ταξιδεύει είτε καθιστός στην διακεκριμένη θέση είτε ξαπλωμένος σε ένα ειδικό φορείο. Προκειμένου να αποφευχθούν επιπλοκές στις ανταποκρίσεις και ο ασθενής να μην ταλαιπωρηθεί λόγω των αλλαγών, αυτή η επιλογή προσφέρεται σχεδόν αποκλειστικά για απευθείας δρομολόγια.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για ιατρικό τουρισμό στις ΗΠΑ

Είναι αυτονόητο ότι τα καλύτερα νοσοκομεία προσελκύουν τους περισσότερους ιατρικούς τουρίστες. Τα δημοφιλέστερα ιατρικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι τα εξής:

Massachusetts General Hospital (Βοστόνη, Μασαχουσέτη)

Το Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης (Massachusetts General Hospital) στη Βοστόνη είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά νοσοκομεία του ιατρικού τμήματος του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και έχει ήδη βραβευτεί με 13 βραβεία Νόμπελ Ιατρικής. Ιδιαίτερα στους τομείς της ψυχιατρικής, της διαβητολογίας και της ενδοκρινολογίας, της ωτορινολαρυγγολογίας και της αποθεραπείας, ανήκει στα καλύτερα. Ακόμα και άτομα όπως ο Henry Kissinger (Υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ), ο John Wayne (ηθοποιός) και η Adele (τραγουδίστρια) έχουν νοσηλευτεί στο φημισμένο νοσοκομείο της Βοστόνης.

Ο γρηγορότερος τρόπος άφιξης για θεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης είναι το Boston Logan International Airport. Εκεί φτάνουν πολλές διεθνείς και διηπειρωτικές πτήσεις, τις οποίες μπορούν να πάρουν ασθενείς από ολόκληρο τον κόσμο για τη Βοστόνη.

Mayo Clinic (Ρότσεστερ, Μινεσότα)

Mayo Clinic (Rochester, Minnesota) - ιατρικοι προορισμοι

Σε αντίθεση με τα περισσότερα νοσοκομεία παγκοσμίου φήμης, η Κλινική Mayo δεν βρίσκεται σε κάποια μεγάλη πόλη των ΗΠΑ. Παρ’ όλα αυτά το νοσοκομείο της πόλης του Ρότσεστερ, με πληθυσμό μόλις 100.000 κατοίκων, συγκαταλέγεται στα καλύτερα παγκοσμίως. Στους τομείς ειδίκευσης του νοσοκομείου συμπεριλαμβάνονται η ογκολογία, η διαβητολογία και η ενδοκρινολογία, η γαστρεντερολογία, η νεφρολογία και η ουρολογία. Ανάμεσα στους διασημότερους ασθενείς της κλινικής είναι και ο Δαλάι Λάμα, ο βασιλιάς Hussein της Ιορδανίας, ο θρύλος του μποξ Muhammad Ali και διάφοροι εκάστοτε πρόεδροι των ΗΠΑ.

Η άφιξη στο Ρότσεστερ επιτυγχάνεται κυρίως μέσω του κοντινού Rochester International Airport. Στον αεροσταθμό του αεροδρομίου υπάρχει ακόμα και θυρίδα πληροφοριών της κλινικής, από την οποία οι ασθενείς που καταφθάνουν μπορούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τη νοσηλεία τους. Το αμέσως κοντινότερο αεροδρόμιο είναι το Minneapolis-Saint Paul International Airport, το οποίο απέχει περίπου 90 λεπτά.

Cleveland Clinic (Κλίβελαντ, Οχάιο)

Η φημισμένη Κλινική του Κλίβελαντ ξεκίνησε ως ένα ιδιωτικό ιατρικό γραφείο. Πλέον το νοσοκομείο της πολιτείας του Οχάιο ανήκει στα γνωστότερα νοσοκομεία της χώρας. Κορυφαίοι τομείς του είναι η καρδιολογία, η ρευματολογία και η γυναικολογία, αλλά και στους τομείς της ουρολογίας, της νεφρολογίας και της γαστρεντερολογίας διαθέτει εδραιωμένη φήμη. Γι’ αυτό στους ασθενείς του συγκαταλέγονται και ο Πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Silvio Berlusconi και ο αστέρας του μπάσκετ LeBron James.

Για την άφιξή σας με αερασθενοφόρο προσφέρεται το Burke Lakefront Airport μέσα στην πόλη. Τα εμπορικά αεροπλάνα προσγειώνονται στο λίγο πιο μακρινό Cleveland Hopkins International Airport.

Cedars-Sinai Medical Center (Λος Άντζελες, Καλιφόρνια)

Περισσότεροι από 2.000 γιατροί και συνολικά 10.000 υπάλληλοι φροντίζουν τους ασθενείς στο ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai. Ιδιαίτερα στους τομείς της καρδιολογίας, της γαστρεντερολογίας, της ορθοπεδικής και της πνευμονολογίας, το νοσοκομείο στο Λος Άντζελες είναι κορυφαίο. Η τοποθεσία του νοσοκομείου στην περιοχή του Μπέβερλι Χιλς το καθιστά συχνή επιλογή διάφορων αστέρων, όπως ο Φρανκ Σινάτρα, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Μαντόνα και η Βικτόρια Μπέκαμ.

Το Los Angeles International Airport είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Λ.Α.. Συνεπώς ενδείκνυται για την άφιξη στο ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai. Επιπλέον εξυπηρετεί και το Bob Hope Airport.

Johns Hopkins Hospital (Βαλτιμόρη, Μέριλαντ)

Johns Hopkins Hospital (Baltimore, Maryland) - ιατρικοσ προορισμοσ

Όταν ο τραπεζίτης και έμπορος Johns Hopkins πέθανε το 1873, είχε διατάξει ότι από την περιουσία του θα φτιαχτούν ένα νοσοκομείο και ένα πανεπιστήμιο στη Βαλτιμόρη. Σχεδόν 150 χρόνια αργότερα το νοσοκομείο Johns Hopkins ανήκει στα καλύτερα παγκοσμίως. Συγκεκριμένα για 21 χρόνια, από το 1991 μέχρι το 2011, βρισκόταν στην κορυφή της λίστας των σημαντικότερων νοσοκομείων των ΗΠΑ. Ακόμα και τώρα διατηρεί σταθερά μια θέση ανάμεσα στα κορυφαία, ειδικότερα στους τομείς της γαστρεντερολογίας, της γηριατρικής, της νεφρολογίας, της νευρολογίας, της ψυχολογίας, της ρευματολογίας, της ουρολογίας και της οφθαλμιατρικής. Στην κορυφή ανήκει πέραν αυτών και η παιδιατρική κλινική.

Διεθνείς ασθενείς του νοσοκομείου Johns Hopkins φτάνουν κυρίως μέσω του Baltimore/Washington International Airport, νότια της Βαλτιμόρης. Εκεί όμως προσγειώνονται κυρίως ιδιωτικά αεροσκάφη ή εγχώριες πτήσεις. Ασθενείς που θέλουν να φτάσουν εκεί με απευθείας διεθνή πτήση προσγειώνονται κυρίως στο Dulles International Airport, στη Γουάσινγκτον.

University of Texas MD Anderson Cancer Center (Χιούστον, Τέξας)

Χάρη σε μια δωρεά από την κληρονομιά του επιχειρηματία MD Anderson δημιουργήθηκε το 1914 το University of Texas MD Anderson Cancer Center. Πρόκειται για το καλύτερο ογκολογικό ιατρικό κέντρο στις ΗΠΑ, πρωτοπορώντας στην έρευνα κατά του καρκίνου και στην δοκιμή νέων θεραπευτικών μεθόδων.

Η άφιξή σας στο Χιούστον μπορεί να πραγματοποιηθεί από δύο αεροδρόμια: το George Bush Intercontinental Airport και το William P. Hobby Airport. Και τα δύο βρίσκονται σε προάστια του Χιούστον και δεν είναι μακριά από το ιατρικό κέντρο.

Memorial Sloan Kettering Cancer Center (Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη)

Το Memorial Sloan Kettering Cancer Center ειδικεύεται αποκλειστικά στην ογκολογία και συγκαταλέγεται στις καλύτερες κλινικές των ΗΠΑ. Βρίσκεται στο Μανχάταν και είναι η μεγαλύτερη και παλαιότερη ιδιωτική ογκολογική κλινική του κόσμου. Περισσότεροι από 1.000 γιατροί και περίπου 4.000 νοσηλευτές φροντίζουν τους ασθενείς καθημερινά.

Αν κάποιος ταξιδέψει με εμπορική πτήση στη Νέα Υόρκη, προσγειώνεται κατά κανόνα στο John F. Kennedy International Airport ή στο Newark International Airport. Παρ’ όλα αυτά για αεροδιακομιδές κρίνεται καταλληλότερο το Teterboro Airport. Βρίσκεται στο Νιου Τζέρσεϋ, απέχει όμως μόνο 19 χλμ. από το κέντρο του Μανχάταν και επιτρέπει έτσι την μεταφορά ασθενών στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center χωρίς ιδιαίτερη πολυπλοκότητα.

Στις ΗΠΑ για Νοσηλεία με τη Medical Air Service Hellas

ηπα κεντρο διακομιδησ ασθενων

Αν θέλετε να λάβετε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα σταθούμε στο πλευρό σας από την αρχή. Συγκεκριμένα θα σας βοηθήσουμε με την επικοινωνία με το νοσοκομείο υποδοχής, θα αναλάβουμε τη διευθέτηση της διαμονής των συγγενών σας, και αν παραστεί ανάγκη και της άδειας εισόδου στη χώρα.

Φυσικά αναλαμβάνουμε και τη διοργάνωση της αεροδιακομιδής σας. Αν θέλετε να ταξιδέψετε με εμπορικό αεροπλάνο, θα αναλάβουμε τη συνεννόηση με την αεροπορική εταιρεία και θα σας παρέχουμε έναν ιατρικό συνοδό. Σε περίπτωση μεταφοράς ασθενών με ασθενοφόρο-τζετ παρέχεται την επιθυμητή ημερομηνία ένα κατάλληλο αεροσκάφος με εξειδικευμένο ιατρικό πλήρωμα.

Ανεξάρτητα αν επιλέξετε μεταφορά με εμπορικό αεροπλάνο ή ασθενοφόρο-τζετ, μπορείτε να επωφεληθείτε και από την υπηρεσία μας «από Κλίνη σε Κλίνη». Κατόπιν αιτήματος θα σας παραλάβουμε με ένα ασθενοφόρο ή διασωστικό όχημα από το σπίτι σας ή από το νοσοκομείο και θα σας μεταφέρουμε στο αεροδρόμιο. Μετά την προσγείωσή σας στις ΗΠΑ θα σας περιμένει ένα ακόμα ασθενοφόρο ή διασωστικό, μεταφέροντάς σας κατευθείαν στο νοσοκομείο υποδοχής.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας