Πτήση μετά από χειρουργείο

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Γιατί η πτήση μετά από χειρουργική επέμβαση μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές;

Οι χειρουργικές επεμβάσεις έχουν γίνει φυσιολογικές λόγω της ιατρικής προόδου και ασθενείς σε όλο τον κόσμο τις επιλέγουν. Οι περισσότεροι ασθενείς προτιμούν οι χειρουργικές τους επεμβάσεις να γίνονται από εξειδικευμένους χειρουργούς, ακόμα και αν γι’ αυτό πρέπει να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Άλλοι ασθενείς τυχαίνει να χρειάζονται χειρουργική επέμβαση ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό ή σε επαγγελματικό ταξίδι. Το ταξίδι μετά το χειρουργείο είναι εξαιρετικά κρίσιμο, μιας και οι ασθενείς είναι πολύ ευαίσθητοι μετά την επέμβαση. Το άρθρο προτείνει τους καλύτερους τρόπους για να ταξιδέψετε μετά από επέμβαση.

πτηση μετα απο χειρουργειο

Το αν είναι ασφαλές να πετάξει κανείς ή όχι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της διαδικασίας που εκτελείται. Η πτήση μετά από μικρές επεμβάσεις σπάνια είναι επικίνδυνη και ενέχει μικρό κίνδυνο μετεγχειρητικών επιπλοκών. Ωστόσο, λίγο μετά από μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση, το ταξίδι σε αεροπλάνο μπορεί να είναι πραγματικά επιβλαβές για την υγεία ενός ατόμου. Μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση, βαθιά φλεβική θρόμβωση ή θρόμβωση αίματος.

Η πτήση σε εμπορικό αεροσκάφος μετά από χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Η πίεση της καμπίνας μπορεί να διαφέρει από την πίεση του αέρα στο έδαφος, οδηγώντας σε διάφορα προβλήματα. Σε περίπτωση περιπλοκών δεν μπορείτε να λάβετε την κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση ενώ βρίσκεστε στο αεροπλάνο. Η έλλειψη ιατρικών εγκαταστάσεων σε εμπορικό αεροσκάφος και η έλλειψη επαγγελματία γιατρού σε μια κρίσιμη στιγμή μπορεί να οδηγήσει σε δυσμενή αποτελέσματα για την υγεία. Συνιστάται πάντα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν ταξιδέψετε με αεροπλάνο μετά από χειρουργική επέμβαση.

Επιπλέον, η αεροπορική εταιρία που πραγματοποιεί την πτήση ίσως να μην σας επιτρέψει να μπείτε στο αεροπλάνο, εάν θεωρήσει ότι δεν είστε αρκετά καλά στην υγεία σας. Πρέπει να επικοινωνήσετε με την αεροπορική εταιρία εκ των προτέρων για να μπορέσει να αξιολογήσει το πρόβλημα υγείας σας και να αποφασίσει εάν είστε σε θέση να πετάξετε.

Πόσο πρέπει να περιμένετε πριν πετάξετε;

Το πόσο πρέπει να περιμένετε μπορεί να εξαρτάται από το τύπο επέμβασης που έχετε κάνει. Για παράδειγμα:

Τύπος χειρουργικής επέμβασηςΧρόνος που απαιτείται πριν από την πτήση

Εγχείριση στο γόνατο

Τέσσερις έως έξι εβδομάδες

Επέμβαση καταρράκτη

24 ώρες

Αρθροσκοπική επέμβαση

Δύο εβδομάδες

Αντικατάσταση ισχίου

Τρεις μήνες

Λαπαροσκοπική επέμβαση

Τέσσερις με πέντε ημέρες

Ρινική επέμβαση

Δυο εβδομάδες

Επέμβαση καρωτίδας

Δεν απαιτείται χρόνος

Στόμα

Δεν απαιτείται χρόνος

Επέμβαση λέιζερ σε ρήξη αμφιβληστροειδούς

Μέχρι να εγκριθεί από το γιατρό σας

Χειρουργική επέμβαση εγκεφάλου

Επτά με δέκα ημέρες

Εγχείριση καρδιάς

Μια εβδομάδα με 10 ημέρες

Επέμβαση κήλης

Τέσσερις με δέκα ημέρες

Αφαίρεση της χοληδόχου κύστης

Εξαρτάται από τον γιατρό

Γιατί να χρησιμοποιήσετε αερο-ασθενοφόρο, εάν πρέπει να πετάξετε;

αεροασθενοφορο μετα απο χειρουργειο

Μετά το χειρουργείο υπάρχει μια κρίσιμη χρονική περίοδος όπου διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο μετεγχειρητικών επιπλοκών. Σε μια τέτοια στιγμή, θα πρέπει να πετάξετε μόνο εάν είναι απόλυτη ανάγκη και έχετε την άδεια του γιατρού σας. Ωστόσο, εάν πρέπει να ταξιδέψετε, θα πρέπει να αναζητήσετε ένα αεροπορικό ασθενοφόρο.

Ένα αερο-ασθενοφόρο μπορεί να είναι ένα εξειδικευμένο ασθενοφόρο jet, ή ένα εμπορικό αεροσκάφος εξοπλισμένο με εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό. Προσφέρει τρεις τύπους υπηρεσιών: ιατρικό εξοπλισμό, εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό που μπορεί να σας συνοδεύσει και ειδικά φάρμακα που χρειάζονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Η πτήση σε ασθενοφόρο jet έχει το επιπλέον πλεονέκτημα ότι μπορεί να ρυθμιστεί η πίεση της καμπίνας έτσι ώστε να μην δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

Η υπηρεσία Medical Air παρέχει μια γρήγορη και ασφαλή ιατρική πτήση για ασθενείς μετά από χειρουργική επέμβαση. Επικοινωνήστε μαζί μας 24 ώρες για δωρεάν παροχή συμβουλών.

Η ασφάλιση θα κάλυπτε το κόστος ενός αερο-ασθενοφόρου;

Εξαρτάται κυρίως από τον τύπο του προγράμματος ασφάλισης υγείας που έχετε. Υπό συνθήκες, τα έξοδα ενός αερο-ασθενοφόρου ενδέχεται να καλύπτονται από προγράμματα ασφάλισης υγείας που παρέχονται από τον εργοδότη σας ή από ιδιωτικές ιατρικές εταιρίες. Σε άλλες περιπτώσεις, ίσως χρειαστείτε μια εξειδικευμένη ταξιδιωτική ασφάλιση.

Κάποιες ασφάλειες, ωστόσο, καλύπτουν μόνο τα έξοδα ενός αερο-ασθενοφόρου σε πολύ λίγες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, αν η πτήση είναι επείγουσα, απαραίτητη και εντός της χώρας, ο ασφαλιστικός σας φορέας μπορεί να καλύψει όλα τα έξοδα του ταξιδιού σας. Ωστόσο, μπορεί να μην καλύψουν τα έξοδα, εάν περιλαμβάνονται ταξίδια εκτός χώρας ή αν πιστεύουν ότι σας αντιμετωπίζουν κατάλληλα εκεί που βρίσκεστε.

Πρέπει πάντα να διαβάζετε το πρόγραμμα ασφάλισης σας για λεπτομέρειες σχετικά με το medevac και την χρήση του αερο-ασθενοφόρου. Ακόμα και αν η εταιρία πληρώνει για αυτό, μπορεί να καταλήξετε με κάποιες συνασφαλίσεις και εκπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πληρώσετε επιπλέον χρήματα από την τσέπη σας. Μιλήστε με την ιατρική υπηρεσία σας, εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την ασφαλιστική κάλυψη. Εάν δεν έχετε ασφάλιση ή η ασφάλειά σας αρνείται να πληρώσει για το αερο-ασθενοφόρο σας, εμείς από την πλευρά μας είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρέχουμε μια ασφαλή ιατρική πτήση.

Πως υπολογίζουμε τα έξοδα του αερο-ασθενοφόρου σας;

κοστοσ αεροασθενοφορου

Το κόστος των υπηρεσιών ενός αερο-ασθενοφόρου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Δεν υπάρχουν σταθερές τιμές. Οι κύριοι παράγοντες που λαμβάνουμε υπόψη κατά τον υπολογισμό του λογαριασμού για το ταξίδια σας είναι οι εξής:

  • Χρόνος αναμονής για τη πτήση
  • Απόσταση πτήσης που πρέπει να καλυφθεί
  • Η κατάσταση της υγείας του ασθενή
  • Ο τύπος του αεροσκάφους που χρησιμοποιείται
  • Αριθμός ατόμων που σας συνοδεύουν

Όλοι αυτοί οι παράγοντες λαμβάνονται υπόψη καθώς προετοιμάζουμε μια ειδική προσφορά για εσάς. Ακόμα και με αυτά που πρέπει να λάβουμε υπόψη, υποσχόμαστε ότι θα είμαστε οικονομικά προσιτοί. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέρα ή νύχτα και θα εργαστούμε δωρεάν, για να σας ετοιμάσουμε μια προσφορά προσαρμοσμένη σε εσάς. Μπορούμε ακόμη να εργαστούμε πάνω σε μια τέτοια προσφορά για την ασφάλειά σας, γρήγορα, ακόμα και σε αργίες ή τα Σαββατοκύριακα. Με την υπηρεσία Medical air δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για οτιδήποτε.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε τη Medical Air Service Hellas?

Είμαστε η κορυφαία υπηρεσία αερο-ασθενοφόρου που ακολουθεί κάθε βιομηχανικό πρότυπο όσον αφορά τον επαναπατρισμό υγείας. Αυτό που μας ξεχωρίζει από τους ομολόγους μας είναι η ποιότητα των υπηρεσιών μας. Πιστεύουμε στην βέλτιστη ιατρική φροντίδα κατά τη διάρκεια της πτήσης σας και προσπαθούμε να σας την παρέχουμε. Επιλέξτε την Medical Air Service Hellas για τις ανάγκες ιατρικού επαναπατρισμού γιατί:

  • Προσφέρουμε 24 ώρες υπηρεσία κάθε ημέρα της εβδομάδας, ακόμα και σε αργίες
  • Εργαζόμαστε πάνω σε ειδικά προσαρμοσμένα πακέτα για κάθε πτήση
  • Προσφέρουμε πολλαπλούς τρόπους μετακίνησης, είτε πρόκειται για εμπορικά αεροσκάφη ή ασθενοφόρα jet
  • Διαθέτουμε 40 χρόνια εμπειρία στον τομέα του Ιατρικού Επαναπατρισμού
  • Εργαζόμαστε σε κάθε γωνιά της γης, σε Αφρική, Ασία, Ευρώπη ή Βόρεια Αμερική
  • Όλοι οι μεταφορείς μας είναι εξοπλισμένοι με κορυφαίο ιατρικό εξοπλισμό
  • Πιστεύουμε στην ποιότητα των υπηρεσιών
  • Μπορείτε να ταξιδέψετε με τους αγαπημένους σας
  • Προσφέρουμε προσιτές και ανταγωνιστικές τιμές στην αγορά
  • Λειτουργούμε σύμφωνα με τα πρότυπα του ISO 9001

Επικοινωνήστε μαζί μας

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας