Πόσο μακριά μπορεί να πετάξει ένα ελικόπτερο αεροδιακομιδής;

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

ελικοπτερο-αεροδιακομιδησ

Η χρήση των ελικοπτέρων ως υπηρεσία αεροδιακομιδής χρονολογείται από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πρώτο περιστατικό διακομιδής ήταν η περισυλλογή τριών Βρετανών πιλότων που είχαν τραυματιστεί σε μάχη στη Βιρμανία και μετά από αυτό, από το 1950, οι δυνάμεις των ΗΠΑ άρχισαν να χρησιμοποιούν ελικόπτερα αεροδιακομιδής κατά τη διάρκεια των πολέμων στην Κορέα και το Βιετνάμ για τη μεταφορά τραυματισμένων στρατιωτών από περιοχές συγκρούσεων σε ιατρικές εγκαταστάσεις όπου θα μπορούσαν να λάβουν οριστική περίθαλψη.

Από τότε, τα πράγματα έχουν εξελιχθεί. Στη σημερινή εποχή, τα ελικόπτερα αεροδιακομιδής έχουν αποδειχθεί αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα στον κόσμο της σύγχρονης περίθαλψης έκτακτης ανάγκης και δεν περιορίζονται μόνο στον στρατό. H Medical Air Service Hellas τα θέτει στη διάθεση οποιουδήποτε χρειάζεται να ταξιδέψει σε άλλη τοποθεσία για να λάβει θεραπεία, όπου κι αν βρίσκεται ανά τον κόσμο.

Πότε χρειάζεστε ελικόπτερο αεροδιακομιδής;

Τα ελικόπτερα αεροδιακομιδής είναι ιδανικά για περιπτώσεις ιατρικών πτήσεων μικρών αποστάσεων, καθώς είναι εύκολα διαθέσιμα και μπορούν να προσγειωθούν απευθείας στο νοσοκομείο. Επιπλέον, σε αντίθεση με τα επίγεια ασθενοφόρα, είναι πολύ πιο γρήγορα, επιτρέποντας στον ασθενή να φτάσει στο νοσοκομείο για να λάβει την κατάλληλη θεραπεία και περίθαλψη χωρίς να υποφέρει πολλές ώρες στο δρόμο.

Ελικόπτερα που χρησιμοποιούνται από την Medical Air Service Hellas

Η Medical Air Service Hellas παρέχει ένα στόλο διαφορετικών τύπων ελικοπτέρων διακομιδής για τη γρήγορη μεταφορά ασθενών από τη μία τοποθεσία στην άλλη. Αυτά είναι εξοπλισμένα με ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για να εξασφαλίζουν ασφάλεια και άνεση κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αν και δεν περιορίζονται μόνο στα μοντέλα που αναφέρονται, παρακάτω παρατίθεται ένας κατάλογος θεωρητικών περιοχών που μπορούν να καλύψουν ορισμένα από τα ελικόπτερα αεροδιακομιδών μας με μέγιστη χωρητικότητα (αξίζει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα ελικόπτερο διατηρεί πάντα καύσιμα σε εφεδρεία για να καλύψει τυχόν απρόβλεπτες περιστάσεις):

  • EC 135 - πετάει με ταχύτητα 200 χλμ/ώρα και καλύπτει εμβέλεια 620 χλμ.
  • EC 145 - το οποίο έχει ταχύτητα πτήσης 210 χλμ/ώρα και καλύπτει 680 χλμ.
  • AS 365 Dauphin - με ταχύτητα πτήσης 210 χλμ/ώρα και εμβέλεια 825 χλμ.

Διασφαλίζοντας ότι τα ελικόπτερα αεροδιακομιδών που χρησιμοποιούμε είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και του εξοπλισμού, η Medical Air Service Hellas εγγυάται ότι θα έχετε την κατάλληλη φροντίδα καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης σας. Για παράδειγμα, τα ελικόπτερα αεροδιακομιδών μας είναι εξοπλισμένα με φορεία και συστήματα θέρμανσης ασθενών, συσκευές για τη φροντίδα παιδιών και βρεφών, αναπνευστήρα μεταφοράς εντατικής θεραπείας, σετ προστασίας από λοιμώξεις και άλλα απαραίτητα.

Επιπλέον, ανάλογα με την ιατρική σας κατάσταση, η Medical Air Service Hellas μπορεί να προμηθευτεί πρόσθετο εξοπλισμό, εάν απαιτείται, για να διασφαλίσει ότι η ιατρική σας πτήση διαθέτει ακριβώς τις συσκευές που απαιτούνται για την υγεία σας.

Καταστάσεις που απαιτούν τη χρήση ελικοπτέρου ασθενοφόρου

Σε σύγκριση με άλλες μορφές αερομεταφορών, τα ελικόπτερα αεροδιακομιδών δεν μπορούν να καλύψουν μεγάλη απόσταση. Έτσι, δεν μπορούν να πετάξουν μεγάλες αποστάσεις, γεγονός που τα καθιστά καταλληλότερα για μικρότερες διαδρομές. Σε ποιες περιπτώσεις είναι χρήσιμα;

Μεταφορές εσωτερικού

Σε αντίθεση με τα επίγεια ασθενοφόρα, τα ελικόπτερα είναι πιο αποτελεσματικά για τη μεταφορά ασθενών μεταξύ δύο τοποθεσιών στην ίδια χώρα. Έτσι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διακομιδές από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ή για τη διακομιδή από το σπίτι ενός ασθενούς σε μια ιατρική μονάδα και αντίστροφα.

Ακριτικές περιοχές μεταξύ χωρών

Η Medical Air Service Hellas προσφέρει επίσης τα ιατρικά της ελικόπτερα για διακομιδές στη συνοριακή περιοχή μεταξύ δύο χωρών.

Γιατί να επιλέξετε ένα ελικόπτερο αεροδιακομιδής;

  • Είναι γρήγορα: Τα εναέρια ασθενοφόρα μπορούν να μεταφέρουν τους ασθενείς ταχύτερα από τα επίγεια ασθενοφόρα, και αυτό προσφέρει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης και ανάρρωσης. Αυξάνει επίσης την άνεση των ασθενών, καθώς δεν χρειάζεται να βρίσκονται πολλές ώρες στο δρόμο.
  • Είναι εύκολα διαθέσιμα: Η Medical Air Service Hellas είναι διαθέσιμη σε 24ωρη βάση. Οπότε, μπορείτε να καλέσετε ένα ελικόπτερο αεροδιακομιδών ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, είναι άμεσα διαθέσιμα - η κράτηση μπορεί να επιβεβαιωθεί μέσα σε λίγες ώρες από την αρχική σας κλήση.
  • Είναι πρακτικά: Δεδομένου ότι τα ελικόπτερα αεροδιακομιδών μπορούν να προσγειωθούν οπουδήποτε, συνιστούν πολύ πρακτική επιλογή. Μπορούν να παραλαμβάνουν ή να αφήνουν τους ασθενείς απευθείας στο νοσοκομείο, χωρίς να απαιτείται επίγεια μεταφορά.
  • Επωφεληθείτε από ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας: Τα ελικόπτερα αεροδιακομιδών που παρέχει η Medical Air Service Hellas είναι εξοπλισμένα με όλο τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη φροντίδα των ασθενών. Ακόμη και οι ασθενείς εντατικής θεραπείας μπορούν να μεταφερθούν με ασφάλεια από τη μία τοποθεσία στην άλλη μέσω των ελικοπτέρων αεροδιακομιδών μας.
  • Στο σκάφος επιβαίνει μια έμπειρη ιατρική ομάδα: Όλες οι διακομιδές με ελικόπτερο ασθενοφόρου που διοργανώνονται από την Medical Air Service Hellas διαθέτουν πολύ έμπειρο ιατρικό προσωπικό επί του σκάφους. Είναι αφοσιωμένοι στη φροντίδα του ασθενούς και στην παροχή θεραπείας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ώστε να εξασφαλίσουν μια ομαλή και ασφαλή πτήση.

Τι γίνεται με τις μεγαλύτερες διαδρομές;

Ενώ είναι ιδανικά για σύντομες διαδρομές, τα ελικόπτερα αεροδιακομιδών είναι λίγο περιορισμένα ως προς την εμβέλεια και την ταχύτητά τους, σε σύγκριση με άλλες μορφές αερομεταφορών. Η Medical Air Service Hellas διαθέτει άλλες μορφές αεροδιακομιδών που είναι ιδανικές για μεγαλύτερες πτήσεις, όπως ταξίδια σε άλλη χώρα. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε τα ειδικά αεροσκάφη αεροδιακομιδών μας, τα οποία διαθέτουν μόνιμα εγκατεστημένο εξοπλισμό εντατικής θεραπείας και συνοδευτικό ιατρικό προσωπικό για να προσφέρουν στον ασθενή τη βέλτιστη δυνατή φροντίδα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επαναπατρισμού με εμπορική αεροπορική εταιρεία, ανάλογα με την περίσταση και την κατάσταση του ασθενούς.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι η καταλληλότερη λύση για εσάς, επικοινωνήστε μαζί μας. Η ομάδα μας είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή για δωρεάν συμβουλές, χωρίς καμία υποχρέωση, προκειμένου να επεξεργαστούμε την καλύτερη δυνατή επιλογή για τις ανάγκες σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας