Μεταφορά Μωρών και Νεογνών

Για τις αεροπορικές παιδιατρικές μεταφορές ισχύουν ειδικά προληπτικά μέτρα. Οι μικροί ασθενείς είναι ακόμα αβοήθητοι, καθώς ακόμα και από το πρώτο έτος της ηλικίας τους είναι ευαίσθητοι σε εξωτερικά ερεθίσματα. Γι’ αυτό τα πρόωρα μωρά και τα νεογέννητα δεν είναι ακόμα σε θέση να ρυθμίσουν από μόνα τους τη θερμοκρασία του σώματός τους. Ως πρόωρα μωρά χαρακτηρίζονται όσα γεννήθηκαν πριν την 37η εβδομάδα κύησης και λόγω της ανωριμότητας των οργάνων τους ο κίνδυνος για την υγεία τους είναι υψηλότερος. Νεογέννητα μωρά θεωρούνται όσα βρίσκονται στις πρώτες 4 εβδομάδες της ζωής τους.

αερομεταφορα μωρων και νεογνων

Μεταφορές Προσαρμοσμένες στις Ανάγκες των Πρόωρων ή/και Νεογέννητων Μωρών

Σε περιπτώσεις πρόωρων ή νεογέννητων μωρών προτιμάται η αποφυγή της μεταφοράς. Αν αυτό είναι αδύνατον λόγω ενός έκτακτου περιστατικού, χρησιμοποιούνται ειδικές θερμοκοιτίδες για τη μεταφορά. Οι εν λόγω κοιτίδες καθιστούν δυνατή την ασφαλή μεταφορά ενός πρόωρου ή άρρωστου βρέφους, πάντα με γνώμονα τις ειδικές ανάγκες του.

Εφόσον για ανάλογες μεταφορές χρησιμοποιείται εξειδικευμένο αεροασθενοφόρο, υπάρχει ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα. Η ατμοσφαιρική πίεση στην καμπίνα των επιβατών μπορεί να προσαρμοστεί έτσι, ώστε να αντιστοιχεί σε επίπεδα μηδενικού υψομέτρου. Η λεγόμενη αεροδιακομιδή στο υψόμετρο της θαλάσσιας στάθμης χρησιμοποιείται επίσης σε περιπτώσεις ασθενών με παθήσεις στους πνεύμονες και όχι μόνο, ώστε η μεταφορά να προσαρμόζεται πλήρως στις ανάγκες του ασθενή.

Εξειδικευμένο Ιατρικό Προσωπικό για Πρόωρα ή/και Νεογέννητα Μωρά

Προφανώς για τη συνοδεία των παιδιατρικών μεταφορών και των αεροδιακομιδών χρησιμοποιούνται ακόμα πιο εξειδικευμένοι παιδίατροι και φροντιστές, οι οποίοι θα μεριμνήσουν με αφοσίωση για το νεαρό ασθενή τους. Οι ομάδες δράσης διαθέτουν μακρά εμπειρία στον τομέα των παιδιατρικών μεταφορών και επαναπατρισμών, καθώς και εκτενείς γνώσεις περί αεροπορικής ιατρικής. Συνεπώς είναι πλήρως εξοικειωμένοι με όλες τις πιθανές αντιδράσεις του σώματος στις συνθήκες μιας πτήσης (δηλαδή σε παράγοντες όπως η χαμηλότερη ατμοσφαιρική πίεση, η μειωμένη περιεκτικότητα οξυγόνου στον αέρα, φυγοκεντρικές τάσεις κατά την απογείωση και την προσγείωση κλπ.)

Βάσει αυτών των γνώσεων καθώς και της συνεχούς παρακολούθησης των ζωτικών λειτουργιών όπως ηλεκτροκαρδιογράφημα, καρδιακοί παλμοί, κορεσμός οξυγόνου, θερμοκρασία σώματος κτλ. οι γιατροί προσέχουν τόσο τις τεχνικές ρυθμίσεις της θερμοκοιτίδας όσο και την ιατρική πλευρά της μεταφοράς. Αν παραστεί ανάγκη, παρέχεται επιπλέον οξυγόνο με τη χρήση μιας ειδικής μάσκας. Κατ’ αυτό τον τρόπο, το ιατρικό προσωπικό φροντίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς του μωρού σας για την ιατρική του ασφάλεια.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας