Κάταγμα ισχίου στις διακοπές

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Μόνο μια ατυχής πτώση μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε κάταγμα του αυχένα του μηριαίου οστού (σπασμένο ισχίο), ειδικά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Τα οστά μπορεί να χάσουν τη δύναμη καθώς μεγαλώνουμε και έτσι ο κίνδυνος αυξάνεται. Σε νεαρά άτομα, τα κατάγματα του μηριαίου αυχένα είναι πιο σπάνια, αλλά μπορεί να συμβούν, ιδιαίτερα μετά από τροχαία ατυχήματα ή σοβαρές πτώσεις.

καταγμα-ισχυοσ-στισ-διακοπεσ

Φυσικά, ένα κάταγμα του αυχένα του μηριαίου μπορεί να συμβεί και στις διακοπές. Διάφοροι παράγοντες κινδύνου μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα:

  • Σε αντίθεση με τους δικούς σας τέσσερις τοίχους, το ξενοδοχείο σας στις διακοπές είναι ένα άγνωστο περιβάλλον. Εδώ, είναι πολύ πιο εύκολο να σκοντάψετε στην άκρη ενός χαλιού ή σε ένα σκαλοπάτι.
  • Πολλοί τουρίστες κάνουν επικίνδυνες δραστηριότητες στις διακοπές: περιηγήσεις αναρρίχησης, άλματα από αρκετά ψηλούς βράχους στη θάλασσα, kitesurfing ή εκδρομές με τετρακίνητα οχήματα (γουρούνες). Ως αποτέλεσμα, τα ατυχήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε κάταγμα αυχένα του μηριαίου είναι πολύ πιο πιθανά.
  • Η κυκλοφορία στο δρόμο δεν είναι εξίσου ασφαλής σε κάθε προορισμό διακοπών. Οι τουρίστες μπορούν εύκολα να εμπλακούν σε τροχαία ατυχήματα επειδή δεν γνωρίζουν τους τοπικούς κυκλοφοριακούς κανονισμούς ή αιφνιδιάζονται από τον επικίνδυνο τρόπο οδήγησης ορισμένων από τους ντόπιους.

Θεραπεία κατάγματος ισχίου

Η χειρουργική επέμβαση είναι συνήθως αναπόφευκτη όταν πρόκειται για κατάγματα του αυχένα του μηριαίου. Μόνο σπάνια μπορεί να εφαρμοστεί συντηρητική θεραπεία σε ένα τέτοιο σπάσιμο. Τόσο η επέμβαση όσο και η μετέπειτα κινητοποίηση του ασθενούς θα πρέπει να γίνονται το συντομότερο δυνατό μετά το ατύχημα. Άλλωστε, σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, η κινητικότητα του ασθενούς μπορεί να περιοριστεί μόνιμα και ακόμη και ο χρόνιος πόνος είναι πραγματική πιθανότητα εάν το κάταγμα δεν αντιμετωπιστεί σωστά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις η επέμβαση γίνεται ενώ ο ασθενής βρίσκεται ακόμα στη χώρα των διακοπών. Αλλά για την επακόλουθη φάση ανάρρωσης, πολλοί ασθενείς θέλουν γρήγορο ιατρικό επαναπατρισμό. Εξάλλου, η επικοινωνία με την ιατρική ομάδα είναι ευκολότερη στη χώρα σας και οι φίλοι και η οικογένεια μπορούν να παρέχουν στον ασθενή ηθική υποστήριξη. Επιπλέον, οι ηλικιωμένοι ασθενείς είναι συχνά σε γενικά κακή κατάσταση της υγείας τους μετά από επέμβαση κατάγματος αυχένα του μηριαίου οστού και επομένως χρειάζονται την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα. Αυτό συχνά δεν είναι εφικτό στη χώρα διακοπών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ασθενείς προτιμούν πραγματικά να κάνουν την επέμβαση στην ίδια τη χώρα καταγωγής τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στους γιατρούς από την πλευρά του ασθενούς στον προορισμό των διακοπών. Δυστυχώς, τα ιατρικά πρότυπα σε πολλές χώρες διακοπών δεν είναι τόσο υψηλά όσο θα μπορούσαν να είναι, έτσι ώστε να έχει νόημα ο έγκαιρος ιατρικός επαναπατρισμός πριν από την επέμβαση. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό μετά τον τραυματισμό γιατί μόνο η ταχεία θεραπεία υπόσχεται τις καλύτερες πιθανότητες πλήρους ανάρρωσης.

Θα πληρώσει η ασφάλειά μου για τον ιατρικό επαναπατρισμό;

Η νόμιμη εθνική ασφάλιση υγείας αποκλείει βασικά την κάλυψη για ιατρικό επαναπατρισμό. Μόνο άτομα που έχουν ξεχωριστό συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορούν να ελπίζουν σε αποζημίωση. Πολλές πολιτικές καλύπτουν μόνο επαναπατρισμούς που είναι αυστηρά ιατρικά απαραίτητοι. Έτσι, ο ιατρικός επαναπατρισμός θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν δεν υπάρχει κατάλληλη θεραπεία στη χώρα διακοπών. Ωστόσο, η θεραπεία του κατάγματος του αυχένα του μηριαίου είναι βασικά δυνατή στις περισσότερες χώρες.

Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες είναι πρόθυμες να αναλάβουν το κόστος εάν πρόκειται «μόνο» για έναν ιατρικά δικαιολογημένο επαναπατρισμό. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η θεραπεία στη χώρα διακοπών μπορεί να είναι δυνατή, αλλά καλύτερα αποτελέσματα αναμένονται στη χώρα καταγωγής. Όσον αφορά το κάταγμα του αυχένα του μηριαίου οστού, πολλές περιπτώσεις είναι πράγματι ιατρικά δικαιολογημένες: όσο καλύτερη και ταχύτερη θεραπεία του ασθενούς, τόσο πιο πιθανό είναι να ανακτήσουν την πλήρη κινητικότητα τους.

ασφαλεια-ιατρικου-επαναπατρισμου

Οι χρόνοι αντίδρασης μπορεί επίσης να είναι πρόβλημα όταν πρόκειται για ασφαλιστικές εταιρείες που συμφωνούν να αναλάβουν το κόστος. Λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, ενδέχεται να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να λάβει απόφαση η ασφαλιστική εταιρεία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο ασθενής δεν θα λάβει την καλύτερη θεραπεία και θα χαθεί πολύτιμος χρόνος που διαφορετικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κινητοποίηση.

Εάν η ασφαλιστική εταιρεία αρνηθεί την αξίωση ή εάν η διαδικασία λήψης απόφασης διαρκεί πολύ, πολλοί ασθενείς αποφασίζουν για έναν ιδιωτικά οργανωμένο ιατρικό επαναπατρισμό.

Ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος μεταφοράς;

Οι δυνατότητες επιστροφής από το εξωτερικό μετά από κάταγμα αυχένα του μηριαίου οστού εξαρτώνται από την κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Μπορούν να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα μέσα μεταφοράς:

Αεροασθενοφόρο

Εάν η επέμβαση δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη ή εάν ο ασθενής είναι σε κακή γενική κατάσταση της υγείας του μετά το χειρουργείο, τότε μόνο ένα ασθενοφόρο θεωρείται κατάλληλο για τη μεταφορά του ασθενούς. Τα αεροσκάφη μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολύ γρήγορα, συχνά την ίδια μέρα, και είναι διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο. Έτσι, η απαιτούμενη επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό στη χώρα καταγωγής του ασθενούς. Λόγω της παρουσίας ιατρικού προσωπικού και σύγχρονου εξοπλισμού στο αεροσκάφος, ακόμη και ασθενείς που βρίσκονται σε κακή κατάσταση της υγείας τους μπορούν συχνά να μεταφερθούν με ασφάλεια με αεροπορικό ασθενοφόρο.

Προγραμματισμένο αεροπλάνο

Εάν, μετά από χειρουργική επέμβαση κατάγματος του αυχένα του μηριαίου, ο ασθενής είναι σε σταθερή κατάσταση, ο ιατρικός επαναπατρισμός του μπορεί να πραγματοποιηθεί σε προγραμματισμένο αεροπλάνο. Εδώ, ωστόσο, απαιτείται χρόνος παράδοσης μίας έως δύο ημερών. Ο ασθενής περνά την πτήση του σε ένα φορείο ασθενούς, το οποίο είναι τοποθετημένο ειδικά για το ταξίδι στο αεροσκάφος. Ένας ιατρικός αεροσυνοδός –είτε παραϊατρικό προσωπικό είτε γιατρός– φροντίζει για την ευημερία του ασθενούς στο πλοίο. Λόγω του χρόνου παράδοσης, ο οποίος απαιτείται για ιατρικές διευκρινίσεις με την προγραμματισμένη αεροπορική εταιρεία, η μεταφορά ασθενών σε ένα προγραμματισμένο αεροπλάνο αποτελεί επιλογή μόνο μετά από επιτυχή λειτουργία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν χρησιμοποιήθηκε αυτή η μέθοδος μεταφοράς, η λειτουργία θα καθυστερούσε πολύ λόγω του χρόνου αναμονής.

Πλεονεκτήματα της Medical Air Service Hellas

Σε περιπτώσεις κατάγματος αυχένα του μηριαίου, ο χρόνος είναι ουσιαστικός για να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα θεραπείας. Είμαστε στη διάθεσή σας 24 ώρες το 24ωρο, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ώστε να μην χάνεται χρόνος και μπορούμε να οργανώσουμε την πτήση σας με αεροασθενοφόρο το συντομότερο δυνατό.

Η εξαιρετικά ικανή, διεθνής ομάδα μας είναι διαθέσιμη για εσάς σε όλο τον κόσμο και μπορεί να επικοινωνήσει με το τοπικό ιατρικό προσωπικό στην τοπική τους γλώσσα σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο. Αυτό μας επιτρέπει να ξεπεράσουμε τα γλωσσικά εμπόδια και να σας απαλλάξουμε από μεγάλο μέρος της οργανωτικής προσπάθειας. Ο στόλος των ασθενοφόρων μας είναι εγκατεστημένος σε στρατηγικά σημεία σε όλο τον κόσμο, ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε έγκαιρα ένα αεροασθενοφόρο σε οποιαδήποτε κατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βασιστείτε σε μια γρήγορη και ασφαλή μεταφορά ασθενών.

Φυσικά, δεν οργανώνουμε μόνο την πτήση ασθενοφόρου αλλά και ολόκληρη τη μεταφορά ασθενών από κρεβάτι σε κρεβάτι. Παραλαμβάνουμε τον ασθενή με επίγειο ασθενοφόρο ή όχημα έκτακτης ανάγκης και τον μεταφέρουμε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο. Μετά την πτήση του ασθενοφόρου, ένα επίγειο ασθενοφόρο ή ένα όχημα έκτακτης ανάγκης είναι έτοιμο και περιμένει στο αεροδρόμιο προορισμού για να μεταφέρει τον ασθενή στο νοσοκομείο υποδοχής. Συντονίζουμε όλες τις ώρες αναχώρησης και παραλαβής, αποφεύγοντας έτσι άσκοπες καθυστερήσεις.

Κάποιες περαιτέρω ερωτήσεις;

Έχουμε δώσει πολλές πρόσθετες πληροφορίες στις Συχνές Ερωτήσεις μας, συμπεριλαμβανομένων χρήσιμων γεγονότων σχετικά με την οργάνωση των πτήσεων ασθενοφόρων και τι συμβαίνει σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας δωρεάν ανά πάσα στιγμή

Η ομάδα των ειδικών μας είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή σε 24ωρη βάση για να σας βοηθήσει.

Επικοινωνήστε μαζί μας