Μεταφορά Ασθενών με Ελικόπτερο-Ασθενοφόρο

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Κατά τη μεταφορά ή τον επαναπατρισμό ενός ασθενή από το εξωτερικό πρέπει πάντα να υπάρχει το στοιχείο της ταχύτητας – εξού και οι εναέριες μετακινήσεις είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή. Ιδιαίτερα για κοντινότερες διαδρομές διατίθεται και ελικόπτερο, πλήρως εξοπλισμένο, το οποίο έχει πρόσβαση τόσο σε μικρούς, δύσβατους τόπους προσγείωσης ακόμα και σε άμεση εγγύτητα με το νοσοκομείο. Έτσι εξοικονομείται χρόνος και ταλαιπωρία, αφού δεν χρειάζονται περιττές χερσαίες μεταφορές. Επιπλέον αποφεύγονται και τυχόν χρονικές σπατάλες, οι οποίες ενδεχομένως να προέκυπταν σε εμπορικές πτήσεις.

Τα ελικόπτερα-ασθενοφόρα είναι ήδη εξοπλισμένα με τα απαραίτητα, ώστε να υπάρχει δυνατότητα χρήσης τους σε διάφορες περιπτώσεις.

Μεταφορά Ασθενών με Ελικόπτερο-Ασθενοφόρο

μεταφορα ασθενων με ελικοπτερο-ασθενοφορο

Ακόμα και για ασθενείς οι οποίοι δεν χρήζουν εντατικής φροντίδας, αλλά απλής ιατρικής συνοδείας, παρέχουμε ένα μοντέρνο, πλήρως εξοπλισμένο ελικόπτερο με καταρτισμένο προσωπικό. Κατά την πτήση βρίσκεται ένας γιατρός διαρκώς στο πλευρό σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Εφόσον κατά κανόνα το διασωστικό ελικόπτερο χρησιμοποιείται για μικρότερες διαδρομές, ως επί το πλείστον εντός Ελλάδος, καθιστά δυνατές τις εναέριες μεταφορές με ταχύτητα και τον ασθενή σαν γνώμονα.  Γι’ αυτό και η μεταφορά ασθενών με το ελικόπτερο ενδείκνυται για διαφόρων ειδών παθήσεις.

Εξοπλισμός του Ελικοπτέρου

Κάθε ελικόπτερο διαθέτει εξοπλισμό μονάδας εντατικής θεραπείας. Στον νοσοκομειακό εξοπλισμό συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων:

  • Μόνιτορ Ζωτικών Λειτουργιών όπως: καρδιακός παλμός, πίεση αίματος, κορεσμός οξυγόνου στο αίμα, θερμοκρασία σώματος
  • Σακίδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο εμπεριέχει και ειδικό εξοπλισμό για φροντίδα παιδιών και βρεφών
  • Φορητός αναπνευστήρας ΜΕΘ & οξυγόνο
  • Σετ προστασίας κατά μολύνσεων
  • Απινιδωτής, εξωτερικός βηματοδότης, αντλία έγχυσης φαρμάκων σύριγγας και ιατρικές τσάντες εγχύσεων πίεσης

Εκτός αυτού, το ιατρικό μας προσωπικό φροντίζει να εξατομικεύει κάθε μεταφορά βάσει των απαιτήσεων του εκάστοτε ασθενή με την προσθήκη τυχόν απαιτούμενου επιπλέον εξοπλισμού.

Μεταφορά Ασθενών με Κορωνοϊό με το Ελικόπτερο

Ακόμα και ασθενείς που πάσχουν από κορωνοϊό, μπορούν να μεταφερθούν γρήγορα και εύκολα με το ελικόπτερο. Έτσι διασφαλίζεται και η υγεία και η απομόνωση του ασθενή διαρκώς – αυτό είτε με τη χρήση ειδικών στολών προστασίας από το προσωπικό είτε με τη μεταφορά του ασθενή σε ειδική μονάδα απομόνωσης. Έτσι η χρήση του ελικοπτέρου τονίζει και τα  βασικά πλεονεκτήματά του.

Γρήγορη Άφιξη στο Νοσοκομείο με το Ασθενοφόρο-Ελικόπτερο / -τζετ

Για μεγαλύτερες διαδρομές συστήνεται το τζετ ως μέσο μεταφοράς, καθώς έτσι χρειάζονται λιγότερες ή και καθόλου στάσεις για καύσιμα. Γι’ αυτό άλλωστε προσφέρονται και αυτές οι εναλλακτικές, όσον αφορά τα μέσα μεταφοράς – για να εξασφαλίσουμε τη γρήγορη και ασφαλή μετακίνησή σας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το ελικόπτερό μας χρησιμοποιείται ως υποστηρικτικό μέσο για τη μεταφορά από το αεροδρόμιο προς την κλινική. Τουτέστιν, μετά την άφιξη του ασθενή στο αεροδρόμιο, εκείνος παραλαμβάνεται από το ελικόπτερο με προορισμό το νοσοκομείο της επιλογής του.

Είμαστε εδώ για εσάς

Λόγω της πολυετούς μας εμπειρίας στον τομέα της μεταφοράς ασθενών με ειδικά ελικόπτερα, η καταρτισμένη ομάδα μας θα μπορέσει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να έχει το κατάλληλο ελικόπτερο στη διάθεσή σας. Συνήθως έχουμε τη δυνατότητα να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα, ούτως ώστε να μεταφέρουμε τον ασθενή το γρηγορότερο δυνατό στο νοσοκομείο υποδοχής του.

Φυσικά δεν αναλαμβάνουμε μόνο τη διευθέτηση των ιατρικών εκκρεμοτήτων της διακομιδής, αλλά και τη διευθέτηση όλων των απαραίτητων κανονιστικών διαδικασιών για εσάς.

Έτσι είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε καθολική εξυπηρέτηση στον τομέα των μεταφορών ασθενών με ελικόπτερο και των επαναπατρισμών με ασθενοφόρα-τζετ από έναν παράγοντα. Κάθε μετακίνηση κανονίζεται από εμάς με τον ασφαλέστερο και ανετότερο δυνατό τρόπο. Σας παρέχουμε εκτενείς συμβουλευτικές υπηρεσίες και για εμάς η ευημερία του ασθενή αποτελεί σταθερά την προτεραιότητά μας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας