Κόστος Αεροδιακομιδής: Πόσο στοιχίζει η εναέρια μεταφορά ασθενών;

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Σε περιπτώσεις όπου απαιτείται η μεταφορά του ασθενή παρουσιάζεται η απορία, ποιο μεταφορικό μέσο είναι η σωστή επιλογή; Η γρηγορότερη και ασφαλέστερη επιλογή είναι η εναέρια μεταφορά. Μεταφορές αναγκαίες για ιατρικούς λόγους, όπως η μεταβίβαση ενός ασθενή σε διαφορετική κλινική, η μετακίνηση ενός ασθενή για θεραπεία σε κλινική της επιλογής του ή το ταξίδι επιστροφής από το εξωτερικό στην πατρίδα πραγματοποιούνται κατά κανόνα με αεροασθενοφόρα. Υπό την εποπτεία του ιατρικού πληρώματος ο ασθενής μεταφέρεται αεροπορικώς στον προορισμό του είτε όρθιος είτε ξαπλωμένος, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του. Ο ιατρικός στόλος μας χρησιμοποιείται παγκοσμίως και μπορεί να αναλάβει δράση ανά πάσα στιγμή, ακόμα και για μεγάλες αποστάσεις. Σε έκτακτα περιστατικά ή για μικρότερες αποστάσεις χρησιμοποιείται ειδικά διαμορφωμένο διασωστικό ελικόπτερο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να προσγειωθεί μπροστά από την κλινική, να παραλάβει τον ασθενή και να τον μεταφέρει στην κλινική-προορισμού του. Τι έξοδα προκύπτουν για ένα αεροασθενοφόρο και καλύπτονται από την ασφάλεια;

κοστοσ αεροδιακομιδησ ασθενων

Πόσο κοστίζει η χρήση αεροασθενοφόρου;

Δυστυχώς δεν υπάρχει καθολική απάντηση σε αυτό το ερώτημα, καθώς το κόστος επηρεάζεται άμεσα από πολλούς παράγοντες. Γι’ αυτό σας παραθέτουμε σε αυτό το σημείο εν συντομία κάποιους παράγοντες που ενδεχομένως επηρεάζουν τις τιμές για μια αεροδιακομιδή. 

Αεροπορική Διαδρομή

Το κόστος της αεροδιακομιδής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απόσταση μεταξύ σημείου αναχώρησης και προορισμού. Το κόστος δεν αυξάνεται ανάλογα με την απόσταση, αλλά υπολογίζεται εξατομικευμένα από εμάς.

Κατάσταση του Ασθενή 

Κατά τη διάρκεια της πτήσης βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του ασθενή μια ιατρική ομάδα. Ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του επιλέγεται και ο απαραίτητος εξοπλισμός. Ο πλήρης εξοπλισμός για μια αεροδιακομιδή μοιάζει με εκείνον μιας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η βέλτιστη δυνατή φροντίδα του ασθενή. Επιπλέον έχουμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε τη λεγόμενη αεροδιακομιδή σε Υψόμετρο Θαλάσσιας Στάθμης (με πίεση καμπίνας, η οποία αντιστοιχεί σε χαμηλότερο υψόμετρο). Η συγκεκριμένη κρίνεται απαραίτητη για διάφορες ασθένειες. Σε αυτές συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η πνευμονία ή ένα οίδημα στον εγκέφαλο. Σε περίπτωση μεταφοράς ασθενή με πίεση καμπίνας προσαρμοσμένη σε τυχόν ευαισθησίες του ασθενή ενδέχεται να αυξηθεί η διάρκεια της πτήσης, άρα αναλογικά και το κόστος της μεταφοράς. Είστε ευπρόσδεκτοι να απευθυνθείτε σε εμάς: Θα σας συμβουλεύσουμε για την καλύτερη δυνατή λύση για την περίπτωσή σας.

Βραχυπρόθεσμο Αίτημα για Επείγουσα Μεταφορά

Αμέσως μετά το αίτημά σας, ξεκινάει η διοργάνωση της αεροδιακομιδής. Εφόσον κατά κανόνα τα αεροσκάφη βρίσκονται συνεχώς σε χρήση, πρέπει να ληφθεί υπόψιν η διαθεσιμότητά τους τη στιγμή του αιτήματος - σε αυτήν την περίπτωση προκύπτουν διαφορετικές διαδρομές άφιξης στον προορισμό σας. Εάν κάποιο αεροασθενοφόρο βρίσκεται κοντά, τότε αυτό μπορεί να επηρεάσει θετικά το κόστος της αεροδιακομιδής. Γι’ αυτό είναι πρακτικά πιο εύκολο και πιο φθηνό να διοργανώνονται οι αερομεταφορές σε βάθος χρόνου. Παρ’ όλα αυτά διατίθεται και η δυνατότητα εξυπηρέτησης βραχυπρόθεσμων αιτημάτων για επείγουσες μεταφορές.

Επιπλέον Συνοδεία

Είναι πολύ εύκολο να είναι παρόντες και κοντινοί άνθρωποι του ασθενή κατά την αεροδιακομιδή. Η συνολική τιμή εξαρτάται σε αυτήν την περίπτωση από τον αριθμό των συνοδών. Πολλές φορές υπάρχει η επιλογή ενός επιπλέον ατόμου χωρίς παραπάνω χρέωση, όμως σίγουρα υπάρχει και η δυνατότητα για περισσότερα άτομα. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το αίτημά σας και θα επιστρατεύσουμε ευχαρίστως μεγαλύτερο αεροσκάφος για την περίπτωσή σας.

Χερσαίες Μεταφορές

Συχνά απαιτούνται πέραν της αεροδιακομιδής και κάποιες χερσαίες μεταφορές με ασθενοφόρο ή διασωστικό όχημα, για παράδειγμα από το νοσοκομείο προς το αεροδρόμιο. Παρακαλείσθε να έχετε υπόψιν σας ότι το κόστος ενός ασθενοφόρου στο εξωτερικό συχνά διαφέρει πολύ. Ανάλογα με τον τόπο διαμονής του ασθενή διαμορφώνονται και οι πιθανές διαδρομές που θα χρειαστούν, οι οποίες επηρεάζουν φυσικά και το συνολικό κόστος.

Βάσει αυτών των παραμέτρων υπολογίζουμε για εσάς μια προσωποποιημένη τιμή, γι’ αυτό βρισκόμαστε καθημερινά όλο το 24ωρο στη διάθεσή σας.

Καλύπτονται τα έξοδα της αεροδιακομιδής από την ασφάλειά μου;

Αυτή η ερώτηση απαντάται πάντα μεμονωμένα για κάθε περίπτωση. Ορισμένες φορές καλύπτεται το πλήρες κόστος της αεροδιακομιδής, ενώ κάποιες άλλες μόνο ένα μέρος του. Η ανάληψη του κόστους εξαρτάται από το κατά πόσον πρόκειται για ιατρική ανάγκη. Εάν υπάρχει όντως ιατρική αναγκαιότητα, τότε πρόκειται για θεραπείες οι οποίες αφορούν την αποφυγή επιδείνωσης τυχόν συμπτωμάτων. Θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε τηλεφωνικώς για το πώς μπορείτε να υποβάλετε τη σχετική αίτηση στην ασφαλιστική σας και ποιες είναι οι πιθανότητες ανάληψης του κόστους από εκείνη.

Όμως ακόμα και αν η ασφαλιστική αρνηθεί να καλύψει το κόστος, αναλαμβάνουμε τη μεταφορά ακόμα και χωρίς οποιαδήποτε ασφαλιστική σύμβαση. Δεν απαιτείται κάποιο τεκμήριο ασφάλισης ούτε η συμμετοχή σας σε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο ή ίδρυμα. Θα πραγματοποιήσουμε την αεροδιακομιδή ακόμα και αν η ασφαλιστική αρνηθεί την κάλυψη του κόστους, ή  σε περίπτωση αμφισβήτησης της δυνατότητας μεταφοράς του ασθενή ή επιθυμείτε να μεταφερθείτε με δική σας πρωτοβουλία. 

Από που λαμβάνω μια εκτίμηση για το κόστος της αεροδιακομιδής;

Όταν θέλετε να οργανώσετε αεροπορική μεταφορά ή επαναπατρισμό ενός ασθενή - ασχέτως αν πρόκειται για επείγουσα περίπτωση ή για ταξίδι που προγραμματίζεται σε βάθος χρόνου- τότε σας προτείνουμε να μας καλέσετε για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας. Αν δεν διστάζετε να απασχολήσετε την τηλεφωνική σας γραμμή για ώρα, θα αφιερώσουμε ευχαρίστως τον απαιτούμενο χρόνο και θα σας παρουσιάσουμε όλες τις εναλλακτικές σας, ούτως ώστε να βρούμε από κοινού την βέλτιστη λύση για εσάς. Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας καθημερινά όλο το 24ωρο και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σας κάνουμε αμέσως μια μη δεσμευτική προσφορά. Το ιατρικό μας τμήμα θα σας καλέσει πίσω και θα σας συμβουλεύσει δωρεάν και χωρίς χρέωση.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας