Απλουστευμένη Επιστροφή με Εμπορικό Αεροπλάνο

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σε περιπτώσεις ατυχημάτων ή νόσησης στο εξωτερικό ενδείκνυται μια γρήγορη διαδικασία επαναπατρισμού χωρίς περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Πολλές φορές η επιδεινωμένη κατάσταση του ασθενή απαιτεί την γρηγορότερη δυνατή επιστροφή είτε με αεροασθενοφόρο είτε με ελικόπτερο. Για ασθενείς σε σταθεροποιημένη κατάσταση η επιλογή του επαναπατρισμού με ένα εμπορικό αεροπλάνο μπορεί να είναι μια πιο οικονομική εναλλακτική.

Επαναπατρισμός με Εμπορικό Αεροπλάνο: Οι Επιλογές Σας

επιστροφη με εμπορικο αεροπλανο

Ο επαναπατρισμός ενός ασθενή με εμπορικό αεροπλάνο είναι μια επιλογή χαμηλότερου κόστους από εκείνες ενός αερασθενοφόρου ή ενός ελικοπτέρου. Βασική προϋπόθεση όμως είναι να επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του ασθενή τέτοιου είδους μεταφορές. Σε διάφορες περιπτώσεις εμπορικών πτήσεων παρέχεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης ενός ατόμου που χρήζει ιατρικής συνοδείας. Η κατάλληλα εκπαιδευμένη ιατρική ομάδα φέρει μαζί της μοντέρνο εξοπλισμό επείγουσας ιατρικής και έτσι μπορεί να επέμβει, αν υπάρξουν τυχόν επιπλοκές.

Η Medical Air Service Hellas σας προσφέρει τρεις επιλογές, όσον αφορά στον επαναπατρισμό με εμπορικό αεροπλάνο, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν την κατάσταση της υγείας του ασθενή. 

Επαναπατρισμός με Ιατρική Συνοδεία

Δεν επιβάλλεται πάντα ο ασθενής να επιστρέφει ξαπλωμένος κατά την επιστροφή του από το εξωτερικό. Σε πολλά περιστατικά όπου η υγεία του ασθενή είχε σταθεροποιηθεί, ο ασθενής μπορεί να ταξιδέψει και καθιστός. Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης σας, βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό σας μια έμπειρη ιατρική ομάδα. Θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε περαιτέρω σχετικά με αυτήν την επιλογή.

Επαναπατρισμός σε Φορείο

επαναπατρισμοσ σε φορειο

Εάν ο ασθενής επιβάλλεται να επιστρέψει στην πατρίδα του ξαπλωμένος λόγω της σοβαρότητας ή της φύσης της νόσου, προσφέρεται ένα φορείο στο θάλαμο επιβατών. Tο φορείο και ο ασθενής βρίσκονται πίσω από ένα ειδικό παραβάν, το οποίο διαχωρίζει το χώρο του ασθενή από την υπόλοιπη καμπίνα και προσφέρει ιδιωτικότητα. Η συνοδεύουσα ιατρική ομάδα –κατά κανόνα ένας γιατρός ή/και ένας διασώστης – βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του ασθενή, ούτως ώστε να εξασφαλιστούν η έγκαιρη αντίδραση σε περίπτωση επιπλοκών και η άριστη φροντίδα.

Ακόμα και για τα κοντινά άτομα τα οποία συνοδεύουν τον ασθενή, πρόκειται για μια απλή λύση: θα πετάξετε μαζί με τον ασθενή στο αεροπλάνο και θα λάβετε κοντινές θέσεις στο φορείο.

Μεταφορά Ασθενών στην Εντατική

μεταφορα ασθενη στην εντατικη

Το λεγόμενο Patient Transport Compartment (PTC) – ελληνιστί: Τμήμα Μεταφοράς Ασθενών–επιτρέπει και τον επαναπατρισμό βαριά νοσούντων. Το συγκεκριμένο τμήμα είναι δομημένο, τόσο από τεχνολογικής όσο και από ιατρικής άποψης, σαν ένα μοντέρνο ασθενοφόρο. Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε μια ασφαλή διαδικασία επαναπατρισμού ακόμα και σε περιπτώσεις ασθενών που χρήζουν εντατικής φροντίδας και τεχνητής αναπνοής. Ο εξοπλισμός του εν λόγω τμήματος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Μόνιτορ Ζωτικών Λειτουργιών όπως: καρδιακός παλμός, πίεση αίματος, κορεσμός οξυγόνου στο αίμα, θερμοκρασία σώματος
  • Σακίδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο εμπεριέχει και ειδικό εξοπλισμό για φροντίδα παιδιών και βρεφών
  • Φορητό αναπνευστήρα ΜΕΘ & οξυγόνο
  • Σετ προστασίας κατά των μολύνσεων
  • Απινιδωτή, εξωτερικό βηματοδότη, αντλία έγχυσης φαρμάκων σύριγγας και ιατρικές τσάντες εγχύσεων πίεσης

Ανάλογα  πάντα με την κατάσταση της υγείας του ασθενή συμπληρώνονται και επιπλέον φάρμακα ή εξοπλισμός στα ήδη υπάρχοντα, ώστε να προσαρμοζόμαστε πλήρως στις εκάστοτε ανάγκες σας. 

Επαναπατρισμός με Εμπορικό Αεροπλάνο: Τα πλεονεκτήματα για εσάς

Ο επαναπατρισμός με εμπορικό αεροπλάνο αποτελεί έναν ήσυχο, ασφαλή τρόπο αεροπορικής μεταφοράς ασθενών. Ενδείκνυται για ασθενείς με ποικίλα νοσήματα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληθώρα αεροπορικών διαδρομών. Και για τα κοντινά άτομα του ασθενή προκύπτουν διάφορα πλεονεκτήματα: Μέσω του συστήματος κράτησης παρακείμενων θέσεων βρίσκεστε διαρκώς κοντά στον ασθενή.

Επαναπατρισμός σε Εμπορική Πτήση με τη Medical Air Service Hellas

Επί σειρά ετών βρισκόμαστε με μια ισχυρή ομάδα στη διάθεσή σας: η Medical Air Service Hellas φροντίζει τον ασφαλή επαναπατρισμό σας με εμπορικό αεροπλάνο. Είμαστε μια ομάδα παγκόσμιας εμβέλειας με δυνατότητα εξυπηρέτησής σας σε ποικίλες γλώσσες. Προκειμένου να σας διευκολύνουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, αναλαμβάνουμε όχι μόνο την ομαλή μεταφορά ασθενών, αλλά και την επικοινωνία με τις εκάστοτε αρμόδιες υπηρεσίες και κλινικές στο εξωτερικό.

Αν επιλέξετε τον επαναπατρισμό με τη Medical Air Service Hellas, θα λάβετε εκτενή εξυπηρέτηση, εξέχουσα ιατρική φροντίδα και έναν ικανό και αξιόπιστο συνεργάτη, ο οποίος σας προσφέρει υποστήριξη ανά την υφήλιο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις; Θέλετε να υποβάλετε ένα αίτημα χωρίς δεσμεύσεις; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά όλο το 24ωρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας